1 2 3
Maandag t/m donderdag
11:00 - 13:00 uur

Vrijdag
12:00 - 14:00 uur
linkedin Twitter sin
HBW FBMG Lustrum

Zoektocht naar 33ste Bestuur

23 February 2015

De zoektocht naar het 33ste Bestuur der FBMG is begonnen!

Wil jij jezelf ontwikkelen?
Ben jij toe aan een uitdaging?
Wil jij je actief inzetten voor je medestudenten?
En wil jij bovenal een jaar vol gezelligheid?

Ben jij klaar voor een bestuursjaar vol belevenissen?

Kom dan op donderdag 19 maart naar de Bestuur Interesseborrel en laat je informeren over wat een bestuursjaar bij de FBMG inhoudt. De borrel zal om 16.00 plaatsvinden in café de Stoep (Oostzeedijk 334). Mocht je nog andere vragen hebben over een bestuursjaar of wil je een keer met ons meelopen, dan kun je altijd contact opnemen met het zojuist genoemde emailadres of even langskomen in de bestuurskamer (J6-31)!

Ben jij ontzettend enthousiast geworden en wil je solliciteren voor een bestuursjaar van de FBMG? Dit is mogelijk tot en met zondag 12 april door je motivatiebrief en CV naar sollicitatie@fbmg.nl toe te sturen.

Hopelijk tot gauw op de Bestuur Interesseborrel of in de FBMG Bestuurskamer!
 

Ledenweekend Gent

10 February 2015

Wil jij nog mee naar Gent van 13 t/m 15 maart? Er zijn nog maar een paar plekjes vrij, dus vraag snel een informatiepakket aan bij event@fbmg.nl of schrijf je meteen in via Sin-Online (FBMG-Channel)!

Diescommissie gezocht!

23 January 2015

Heb jij de capaciteiten en zin om een feest te organiseren? Op 23 mei a.s. zal de FBMG weer een jaar ouder worden. Om dit te realiseren zijn wij op zoek naar een aantal enthousiaste leden die dit wil organiseren door plaats te nemen in de Diescommissie. De Diescommissie zal bestaan uit de volgende functies; Voorzitter, Secretaris, Penningmeester en Promotor/Acquisiteur. Ben je geïnteresseerd in deze Commissie laat het ons weten voor 30 januari door te mailen naar bestuur@fbmg.nl. In de week hierna zullen de sollicitatiegesprekken afgenomen worden!

Inschrijvingen Health Business Week geopend!

23 January 2015

Het is vanaf nu mogelijk om je in te schrijven voor de Health Business Week via www.healthbusinessweek.nl! Zodra je je inschrijft heb je je eigen account, waardoor je je nog gemakkelijk kunt inschrijven voor later aan het programma toegevoegde workshops of masterclasses. Like de Health Business Week Facebookpagina snel als je dat nog niet gedaan hebt, zodat je op de hoogte blijft van alle activiteiten gedurende de Health Business Week 2015. Voor eventuele vragen kun je altijd mailen naar info@healthbusinessweek.nl. 

Schaats mee!

5 January 2015

Schaats in het nieuwe jaar mee met de FBMG!

Op 21 januari zullen wij om 17:30 eerst heerlijk dineren bij Café de Dijk. Het diner zal bestaan uit een stokbroodje met kruidenboter, de ‘daghap’ en je krijgt er een drankje bij! Vervolgens zullen wij met zijn allen richting de schaatsbaan gaan om het nieuwe jaar nog beter in te luiden!

Voor maar €7,50 kun jij mee en indien je in het bezit van een Rotterdampas bent betaal je slechts €5,-! Geef dit van tevoren aan en neem je Rotterdampas mee naar het event.

Heb jij zin in een gezellige avond met je medestudenten? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar event@fbmg.nl. Aanmelden kan tot 19 januari 18:00 uur.

Tot de 21ste!

https://www.facebook.com/events/552618638208619/

Bestuurskamer helaas gesloten

20 December 2014

Eindelijk is het zo ver... Kerstvakantie!

Omdat het bestuur van de FBMG ook vakantie heeft, zal de bestuurskamer van maandag 22 december tot en met vrijdag 2 januari gesloten zijn.

Geniet allemaal van je vakantie en we hopen je weer te zien in het nieuwe jaar!

Pre-Drink Health Business Week / Nieuwjaarsborrel

20 December 2014

Het is alweer bijna 2015 en het begin van het nieuwe jaar moet natuurlijk wel gevierd worden! De FBMG organiseert ook dit jaar weer een nieuwjaarsborrel samen met de Health Business Week Commissie. 
Tijdens deze borrel kunnen er vragen worden gesteld over de workshops, masterclasses en andere activiteiten die tijdens de Health Business Week 2015 zullen plaatsvinden.

Indien je nog andere vragen hebt omtrent de Health Business Week, aarzel niet en mail naar: info@healthbusinessweek.nl!
 

Interfacultair Gala 2015

6 December 2014

Op 15 januari 2015 is het weer zo ver; het interfacultair gala! De FBMG heeft in samenwerking met Cedo Nulli, FAECTOR, In Duplo, ACE dit jaar weer hard hun best gedaan om een mooi gala voor jullie te organiseren. De locatie is geregeld, we hebben een leuk thema bedacht en de drank is al ingeslagen. Wat nu nog mist, zijn studenten die zin hebben in een goed feestje! Het gala zal dit jaar in het thema staan van Hollywood. Trek daarom je mooiste jurk of chiqueste pak aan, want op de rode loper beleef je jouw moment of fame. Kaartjes zijn vanaf nu te reserveren via bestuur@fbmg.nl en vanaf maandag 8 december af te halen in de bestuurskamer (J6-31). Een kaartje kost €35,- per stuk, maar het is natuurlijk nog leuker als je ook een date meeneemt. Daarom kunnen er per persoon 2 kaarten worden gekocht. Kaartjes moeten direct bij het afhalen in de bestuurskamer worden betaald. Drank is inclusief (bier, wijn, fris en sterke dranken), dus alle ingrediënten zijn aanwezig om er een onvergetelijke avond van te maken! 

Locatie: De Pappegay
Datum: 15 januari 2014
Tijd: 22.00 – 03.00 uur
Thema: Hollywood
Dress code: Black Tie

https://www.facebook.com/events/565168590293315/?ref_dashboard_filter=upcoming

Studiereis 2015

3 December 2014

Bestemming studiereis 2015: PRAAG & BUDAPEST !!!

De studiereis zal plaatsvinden van 24 april tot en met 1 mei en voor €475 kun jij met ons mee op reis! Vanaf 3 december zullen de promoties plaatsvinden en kan het informatiepakket worden aangevraagd via studiereis@fbmg.nl. Op donderdag 11 december om 19.00 uur start de inschrijving van de studiereis via SIN-Online (FBMG-Channel).

Let op! Pre-master studenten kunnen invliegen op zaterdag 25 april.

Bekijk hier het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=nwsNFGd6yQY!!

De Studiereiscommissie 2014-2015
- Travel.I.AM -

Tosti Tuesday 16 december

2 December 2014

Op dinsdag 16 december aanstaande zal de FBMG weer een Tosti Tuesday organiseren! Voor €0,50 kun je in de Bestuurskamer (J6-31) weer een overheerlijke tosti komen eten. Om onze leden te bedanken voor alle gezelligheid en input van het afgelopen jaar, zal er iets extra's zijn in het teken van Kerstmis. Ook dit keer kun je weer kiezen uit ham/kaas/tomaat/pesto/hawaï of een combinatietosti. Wees snel, want op = op! We hopen jullie deze dinsdag tussen 12.00 en 14.00 uur te zien, tot dan!

Eindejaarsborrel

2 December 2014

Het einde van het jaar nadert en daarbij is natuurlijk ook de kerstvakantie in zicht! Om het jaar goed af te sluiten organiseert de FBMG op woensdag 10 december een eindejaarsborrel. Deze borrel zal plaatsvinden in één van de meest bekende en gezelligste cafés van Rotterdam; De Witte Aap. 
Kom gezellig bijkletsen met je medestudenten onder het genot van een glaasje glühwein of een biertje.
Het eerste hapje en drankje zal voor rekening van de FBMG zijn!!!

We zien jullie dan! 

Locatie: Café De Witte Aap (Witte de Withstraat 78)
Tijd: 19.30h

Zorgverzekering 2015 bij Independer

24 November 2014

Vergelijk en sluit zorgverzekering 2015 af bij Independer

De kans is groot dat je volgend jaar meer gaat betalen voor je zorgverzekering. Bijna alle zorgverzekeraars verhogen namelijk hun premie voor 2015. Het is daarom verstandig om zorgverzekeringen te vergelijken, zodat je de zorgverzekering kunt afsluiten die voor jou de belangrijkste zorg vergoedt en waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Dit kun je eenvoudig doen bij Independer, de grootste vergelijkingssite voor financiële producten. Jaarlijks sluiten meer dan 300.000 mensen hun zorgverzekering via Independer af.

Bij Independer vergelijk je zorgverzekeringen op veel kenmerken

Bij Independer vergelijk je zorgverzekeringen niet alleen op prijs, maar ook op onder meer dekking, klantenservice van zorgverzekeraars, kwaliteit van de polisvoorwaarden en kwaliteit van de zorgverleners waar jouw zorgverzekeraar een contract mee heeft. Je vult je gegevens en wensen in en krijgt vervolgens een top-3 van zorgverzekeringen in beeld die je meteen bij Independer kunt afsluiten. Je zorgverzekering 2015 is daarmee snel geregeld!

De beste zorgverzekering voor een student

Een aantal zorgverzekeraars biedt speciale studentenzorgverzekeringen aan. Mogelijk is dat een goede zorgverzekering voor jou. Wanneer je bij Independer aangeeft dat je student bent, worden deze speciale studentenzorgverzekeringen meegenomen in de zorgverzekeringsvergelijker. Vervolgens kun je zien of een studentenzorgverzekering aansluit op jouw wensen, of dat je beter een ‘gewone’ zorgverzekering kunt afsluiten.

Zorgexperts Independer staan klaar om vragen te beantwoorden

Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je zorgverzekering? Dan staan de zorgexperts van Independer tot 21.00 uur voor je klaar. Ook op zaterdag is Independer bereikbaar, van 10.00 tot 16.00 uur. En in het laatste weekend van 2014 is de klantenservice zelfs op zondag geopend. Daarnaast kun je ook je vragen stellen op Facebook en Twitter.   

Kroegcollege

11 November 2014

Op 20 november aanstaande organiseert de Studiecommissie een informeel kroegcollege!

Tijdens dit kroegcollege krijg je de mogelijkheid om mooie verhalen te horen van afgestudeerde BMG’ers over hun dagelijkse beroepspraktijk.
Wil je meer weten over waar je zoal terecht kunt na je studie BMG? Kom dan op 20 november om 17:30 uur naar Café De Stoep, Oostzeedijk 334!
Het kroegcollege zal duren tot ongeveer 19:00 uur en het eerste drankje is voor onze rekening!

Aanmelden kan via studiecommissie@fbmg.nldus doe dat snel!

Event 1: Cocktailworkshop

3 November 2014

Wil je leren hoe je de lekkerste Caipirinha, Mojito, Cosmopolitan of de onovertroffen Vanillaberry Crush kunt maken? Op maandag 17 november organiseert de Event-commissie van de FBMG haar eerste activiteit van het jaar, namelijk een COCKTAILWORKSHOP!

Om 19.30 uur gaan we met zijn allen naar Club BED, waar jij voor slechts €10 omgetoverd kunt worden tot een volleerd cocktailmaker! Voor dit bedrag krijg je vier cocktails, welke zowel alcoholisch als non-alcoholisch kunnen zijn. Meld je aan voor vrijdag 14 november door te mailen naar: event@fbmg.nl onder vermelding van je naam. Wees snel, want vol=vol!

Voor vragen kun je ook mailen naar event@fbmg.nl.

Datum: 17 november
Locatie: Club BED (Coolsingel 18)
Tijd: 19.30-22.00

Tosti Tuesday

28 October 2014

Op dinsdag 4 november organiseert de FBMG ‘Tosti Tuesday’. Op deze dag kun je van 11:00 tot 13:00 uur een tosti komen halen voor €0,25 in de bestuurskamer van de FBMG op J6, kamer 31. Heb jij trek in een ham-kaas/kaas/ham of tomaat-pesto tosti? Let op: op = op! 

Tot dinsdag!

Pre-master/Masterborrel

26 October 2014

Op vrijdag 7 november is het zo ver! De FBMG organiseert dan de eerste Pre-master/ Masterborrel van dit collegejaar. Sluit gezellig de week af onder het genot van een drankje met je medestudenten. De borrel zal vanaf 17.30 plaatsvinden in cafe de Stoep. Het eerste hapje en drankje zal voor onze rekening zijn. 

De borrel is uitsluitend bedoeld voor Pre-master en Master studenten van FBMG.

Wij hebben er in elk geval al veel zin in! 

Overlijden Bachelorstudente Iris Leter

21 October 2014

Wij hebben geschokt en met grote verslagenheid kennisgenomen van het plotselinge overlijden van Iris Leter.

Iris is in september van dit jaar begonnen aan haar opleiding Beleid en Management Gezondheidszorg en lid geworden van de FBMG. Wij zijn bedroefd om het feit dat wij niet langer dan deze maanden hebben gekregen om haar te leren kennen. De FBMG heeft enorm veel respect voor haar zorgzaamheid en opgewektheid. Wij zullen in Iris een bijzonder persoon verliezen. 

Er is een digitaal condoleanceregister geopend op www.beri.nl waar iedereen zijn of haar condoleance kan achterlaten. Iedereen die persoonlijk afscheid wil nemen van Iris heeft hiertoe de gelegenheid op woensdag 22 oktober van 19.30 - 21.00 uur bij Uitvaartcentrum Goetzee, Boezemsingel 35 te Rotterdam. Op dezelfde locatie vindt donderdag 23 oktober van 12.00 - 14.00 uur de uitvaartdienst plaats. Ook daarbij is iedereen die dat wil welkom. Na deze dienst wordt Iris naar de begraafplaats gebracht.

Wij wensen de familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Boekverkoop trimester 2

20 October 2014

Vanaf vandaag is het weer mogelijk om je boeken voor de aankomende periode (trimester 2) te bestellen via de FBMG Webshop! Zorg dat je op tijd je boeken bestelt, zodat je ze op tijd in huis hebt. Daarnaast krijg je op dit moment de hoogste korting op je boeken. De korting op je boeken kan wel oplopen tot 20%!  Je kunt gewoon inloggen in de webshop met eerder gebruikte bestelgegevens! Als je nog niet eerder boeken bij de FBMG hebt besteld, kun je alsnog lid worden en je boeken met fikse korting bij ons bestellen! Je kunt de FBMG webshop hier vinden: https://fbmg.itdepartment.nl/

NB: Let bij het bestellen van je boeken er op dat je alleen boeken besteld die je nodig hebt. Het kan zijn dat er boeken tussen staan die je al in je bezit hebt, omdat je deze nodig had voor een eerder vak. Ook zijn er boeken die voor meerdere vakken worden gebruikt.

Voor verdere vragen over de boekverkoop kijk op de Help-pagina. Heb je alsnog vragen? Mail je vraag naar boekverkoop@fbmg.nl.

Save the date!

7 October 2014

Save the Date!

In 2015 organiseert de Faculteitsvereniging Beleid & Management Gezondheidszorg wederom de Health Business Week. Deze week zal plaatsvinden van maandag 2 maart 2015 t/m 6 maart 2015. De Health Business Week stelt studenten en organisaties uit de gezondheidszorg in de gelegenheid om met elkaar in contact te komen. De Health Business Week zal plaatsvinden op de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Het thema luidt: 'Connect for the future of health care'. Om het programma zo informatief en divers mogelijk te maken zijn bedrijven uit allerlei sectoren binnen de gezondheidszorg van harte welkom om deel te nemen. Naast zorginstellingen en zorgverzekeraars zijn relevante sectoren bijvoorbeeld; advies & consultancy, detachering, bestuur & overheid, innovatie & technologie en de farmaceutische industrie. Gedurende de week zullen de volgende activiteiten plaatsvinden; masterclasses, workshops, Inhouse-dagen, een bedrijvendiner en een International Day. 

We kijken er naar uit je gedurende de week te verwelkomen!

Met vriendelijke groet,

De Health Business Week Commissie

Algemene Ledenvergadering 20 oktober 2014

3 October 2014

Geacht lid der FBMG,

Namens het 32ste Bestuur der FBMG heb ik de eer en het genoegen u uit te mogen nodigen voor de Algemene Ledenvergadering van de Faculteitsvereniging Beleid en Management Gezondheidszorg. De vergadering zal plaatsvinden op maandag 20 oktober 2014 in zaal L1-132 op de Erasmus Universiteit Rotterdam. De vergadering zal om 19:00 uur beginnen. De agenda voor de vergadering en de overige bescheiden kunnen vanaf maandag 13 oktober op worden gevraagd via bestuur@fbmg.nl

Wij hopen u 20 oktober te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,

Namens het 32ste Bestuur der FBMG,

Marjolein Groeneveld

Actueel in Beeld: selectieve zorginkoop

12 September 2014

Wat: Lezing/Debat Actueel in Beeld: Selectieve zorginkoop
Waar: Theil Building C2-6
Wanneer: 1 oktober 2014
Tijd: 16:30 - 18:00 uur

1 oktober 2014 organiseert de StudieCommissie een lezing/debat met als onderwerp 'Selectieve zorginkoop'. Dit debat is relevant, met de voorgenomen wetswijziging van art. 13 van de Zorgverzekeringswet. Dit wetsvoorstel is onlangs door de Tweede Kamer geloodst, onder leiding van Minister Schippers. Het zal nu beoordeeld worden door de Eerste Kamer.

Verschillende sprekers zullen toelichten wat dit betekent voor patiënten, zorgverzekeraars en zorginstellingen. 

De volgende sprekers zullen aan bod komen:
Prof. dr. Martin Buijsen (Sectie Recht & Gezondheidszorg)
Chris Oomen (Bestuurslid DSW)
Jeroen Postma MScBA (Sectie Health Care Governance)
Prof. dr. Erik Schut (Sectie Ziektekostenverzekering)

Deze activiteit is gratis toegankelijk voor leden van de FBMG en aBMG. 

Aanmelden kan via studiecommissie@fbmg.nl 
NB: Aanmelding is verplicht!

Wisselings Algemene Ledenvergadering

3 September 2014

Het 31ste Bestuur heeft de eer en het genoegen u uit te mogen nodigen voor de Wisselings Algemene Ledenvergadering van de FBMG. De vergadering zal plaatsvinden op dinsdag 16 september 2014 in zaal G2-21 op de Erasmus Universiteit Rotterdam. De vergadering zal om 17:30 uur beginnen. 

De agenda voor de vergadering en de overige bescheiden zijn vanaf dinsdag 9 september op te vragen via bestuur@fbmg.nl.

Constitutieborrel 32ste F.T. Bestuur

3 September 2014

Het 32ste F.T. Bestuur heeft de eer en het genoegen u uit te mogen nodigen voor het constitutiefeest van het 32ste F.T. Bestuur der FBMG. Het feest zal plaatsvinden op woensdag 17 september 2014, vanaf 22:00 uur in Café De Stoep. De toegang voor het feest en de drank (bier, wijn en fris) is gratis voor FBMG leden en genodigden.

Commissieleden gezocht!

1 September 2014

Heb je zin om naast je studie op een leuke en leerzame manier praktijkervaring op te doen en in een korte tijd veel medestudenten te leren kennen? Dan ben jij degene die wij zoeken voor in onze commissies!

Binnen een commissie help je mee om verschillende dingen binnen de FBMG te organiseren.

Naast alle gezelligheid dat dit met zich meebrengt, helpt het ook bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Altijd mooi meegenomen! Een commissie binnen de FBMG kost je ongeveer 2 uur in de week. Genoeg tijd over voor je studie of andere dingen.

Hieronder vind je de verschillende commissies waar wij nog mensen voor zoeken:

• EVENT–commissie: Deze commissie organiseert gedurende het hele collegejaar verschillende niet-studiegerelateerde activiteiten voor leden van de FBMG. Hierbij kan gedacht worden aan feestjes, etentjes of uitjes. Daarnaast zullen zij ook het Eerstejaarsweekend en het Ledenweekend organiseren. Voor deze commissie zijn wij op zoek naar: Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Event-manager en Promotor.

• Studie Commissie: De Studie Commissie zal verantwoordelijk zijn voor het organiseren van studiegerelateerde activiteiten waaronder excursies, lezingen en de jaarlijkse ouderdag. Binnen deze commissies zijn de volgende functies te verdelen: Voorzitter, Secretaris, Penningmeester en Promotor.

• Studiereiscommissie: Zin om een studietrip te organiseren? Als lid van de Studiereiscommissie zorg je voor een leuke bestemming, vervoer, onderdak, genoeg sponsorgeld en zowel als studiegerelateerde als niet-studiegerelateerde activiteiten tijdens deze reis. De functies binnen deze commissie zijn: Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Acquisiteur, een lid voor de studiegerelateerde activiteiten en een lid voor de niet-studiegerelateerde activiteiten.

• Onderwijsraad: Naast de verschillende commissies is er de Onderwijsraad. Hierin nemen studenten uit alle jaren zitting (4 studenten per jaar). De Onderwijsraad zal als klankbordgroep dienen voor het iBMG. Het contact met de iBMG zal plaats vinden via Onderwijsdirecteur Marco Varkevisser. De onderwerpen die zullen worden aangedragen betreffen huidige ontwikkelingen binnen het instituut, maar ook ontwikkelingen die wellicht plaats gaan vinden in de toekomst. De stof die wordt besproken kan betrekking hebben op alle jaren van de studie Beleid en Management Gezondheidszorg.

Heb je interesse? Tot en met donderdag 11 September 2014 is het mogelijk te solliciteren voor onze commissies! Dit kan je doen door zo snel mogelijk je naam, telefoonnummer, jaar, je eerste en tweede commissiekeuze en eventuele functie te mailen naar bestuur@fbmg.nl.

We kijken uit naar je sollicitatie!

Openingsactiviteit 10 september

26 August 2014

Op woensdag 10 september zal de openingsactiviteit plaatsvinden in Very Italian Pizza, Rotterdam (Blaak 31). Voor slechts €5,00 kun je kiezen uit verschillende soorten gerechten van ons pizza/pasta buffet. Ook krijg je hier één drankje bij. Om 18.00 uur zal het eten geserveerd worden. Zorg dus dat je op tijdbinnen bent!

Het zal een goede manier zijn om het jaar te starten met FBMG en belooft een gezellige avond te worden! 

Wil je hier bij zijn? Klik op 'Aanwezig' en mail je naam naar: activiteiten@fbmg.nl 

32ste F.T. Bestuur der FBMG

12 August 2014

Het heeft even op zich laten wachten en duurde iets langer dan gebruikelijk, maar we zijn blij om het 32ste F.T. Bestuur te mogen aankondigen.
Met trots en vertrouwen kunnen wij mededelen dat de volgende leden benoemd zijn tot het 32ste F.T. Bestuur der FBMG:


Daisy van der Putte – Voorzitter & Commissaris Acquisitie
Marjolein Groeneveld – Secretaris, Commissaris Onderwijs & Vice-Voorzitter
Esmée Grootjans – Penningmeester
Chloë den Exter – Commissaris Boekverkoop & Commissaris Activiteiten


Graag willen wij hen feliciteren met hun benoeming tot 32ste F.T. Bestuur der FBMG en wensen wij hen veel succes met alle voorbereidingen.
Op woensdagavond 10 september vindt de openingsactiviteit plaats. Hier is tevens de gelegenheid om kennis te maken met het 32ste F.T. Bestuur.

Afstudeeropdracht Q-talent

11 August 2014

Er is een vacature vrij voor een afstudeeropdracht bij Q-talent. Op de website staan meer praktische details omtrent de vacature.
http://www.q-talent.nl/vacatures-zorg/afstudeeropdracht-qashflow

BOEKEN BESTELLEN VIA DE FBMG

7 August 2014

Vanaf vandaag is het mogelijk om je boeken te bestellen via de FBMG Webshop. Deze kun je vinden op www.fbmg.nl onder heb kopje boekverkoop > FBMG Webshop. Vanaf heden worden alle boeken thuisbezorgd en is het thuisbezorgtarief slechts €1,95. De levertijd kan fluctueren, wegens drukte bij de leverancier. Bestel je boeken daarom dus zo snel mogelijk om er zeker van te zijn dat je ze voor aanvang van het collegejaar binnenhebt!


Webshop Instructie:

> Ga naar de FBMG Webshop
> 'Selecteer boekenlijst' en kies je studiefase
> Klik op 'Bekijk boeken' 
> Selecteer de boeken die je wilt bestellen
> Klik op 'Ik word lid (+€12,50)' --> hiermee schaf je automatisch het jaarlijkse FBMG-lidmaatschap aan dat verplicht is voor het bestellen van boeken met korting!!
> Klik op 'Verder' en controleer de bestelling
> Vul alle gegevens in en selecteer de verzendmethode (Post NL)
> Kies een betaalmethode (iDeal, MasterCard, VISA)
> Om de bestelling af te ronden klik op: 'Plaats order', je ontvangt binnen 24 uur een bestelbevestiging.

NB: Let bij het bestellen van je boeken er op dat je alleen boeken besteld die je nodig hebt. Het kan zijn dat er boeken tussen staan die je al in je bezit hebt, omdat je deze nodig had voor een eerder vak. Ook zijn er boeken die voor meerdere vakken worden gebruikt.


Houd voor meer informatie over de boekverkoop de SIN-Online, de Facebook-pagina en de website (www.fbmg.nl) in de gaten!

Voor verdere vragen over de boekverkoop kijk op de Help-pagina. Heb je alsnog vragen? Mail je vraag naar boekverkoop@fbmg.nl.

FBMG op zomervakantie

7 July 2014

Afgelopen vrijdag was de laatste dag van het collegejaar dat wij geopend waren. Gedurende de zomervakantie zal de bestuurskamer gesloten zijn. Voor vragen en/of eventuele opmerkingen blijven wij bereikbaar via bestuur@fbmg.nl. Eventuele opmerkingen/klachten rondom onderwijs en tentamens kunnen geplaatst worden in de Feedback-box op www.fbmg.nl, te vinden onder het kopje onderwijs. Vanaf maandag 1 september zijn wij weer geopend volgens reguliere openingstijden.

Eerstejaarsweekend 2014

30 June 2014

De eindexamens zijn alweer achter de rug, het felbegeerde diploma is inmiddels binnen en dan is het na een lange vakantie tijd voor de beste tijd van je leven: je studententijd! Je hebt je namelijk ingeschreven voor de studie Gezondheidswetenschappen (Beleid & Management Gezondheidszorg) in het prachtige Rotterdam.

Om deze tijd, waarin je veel nieuwe mensen leert kennen, goed te laten beginnen wordt voor alle eerstejaars BMG-studenten ook dit jaar weer een spetterend Eerstejaarsweekend georganiseerd door de Korte Reis Commissie van de Faculteitsvereniging Beleid & Management Gezondheidszorg (FBMG). De FBMG wil ervoor zorgen dat je naast je studie ook een fantastische tijd beleeft met je medestudenten. Daarom worden gedurende het hele jaar nog veel meer leuke activiteiten georganiseerd. Kortom: tijdens je studie zal je nog veel meer horen van de FBMG!

Het Eerstejaarsweekend, vol gezelligheid en plezier, is voor jou de kans om de andere eerstejaars studenten beter te leren kennen! Het hele weekend zal in het teken staan van kennismaking met je medestudenten en het studentenleven. Het weekend zal plaatsvinden op 5, 6 en 7 september 2014. We zullen verblijven in een groepsaccommodatie in Lievelde. De kosten van dit gehele weekend bedragen slechts €59! Dit bedrag is inclusief eten, drinken, alle activiteiten en heel veel gezelligheid! De exacte details zijn uiteraard nog een verrassing, maar schrijf dit weekend alvast in je agenda.

Heb jij ook de kriebels gekregen en zin in een geweldig Eerstejaarsweekend vol gezelligheid? Schrijf je dan nu in door een inschrijfformulier aan te vragen via kortereis@fbmg.nl. Je inschrijving voor het Eerstejaarsweekend moet uiterlijk 2 september bij ons binnen zijn. Wees er snel bij, want het Eerstejaarsweekend wil je natuurlijk niet missen!

Docent van het Jaar 2013-2014

17 June 2014

De Docent van het Jaar 2013-2014 is bekend! Marco Varkevisser heeft de verkiezing gewonnen. Van harte gefeliciteerd!

Uitslag:
1. Marco Varkevisser
2. Richard van Kleef
3. Iris Wallenburg
4. Kim Putters

Uitreiking 'Docent van het Jaar'-verkiezing

13 June 2014

Dank jullie allemaal voor het stemmen op de 'Docent van het Jaar'. Stemmen kan helaas niet meer, de 'Docent van het Jaar' zal op een feestelijke manier bekend gemaakt worden op een bijeenkomst. Hierbij zullen onder andere de voorzitter van het iBMG (Werner Brouwer) en de rector magnificus van de EUR (Huib Pols) aanwezig zijn. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De bijeenkomst vindt plaats op 17 juni om 11:00 uur op J-7 (open ruimte). Je bent van harte welkom om de 'Docent van het Jaar' en de verliezend finalisten te feliciteren. Er zal voor taart en drankjes worden gezorgd.

Klik hier om het event op Facebook te bekijken!

Health Business Week Commissie 2014-2015

4 June 2014

Dit jaar was de Health Business Week 2014 een groot succes! Na een uitgebreide voorbereiding is de week goed verlopen. De spetterende opening met bekende sprekers, verschillende masterclasses, workshops, bedrijfspresentaties en een inhousedag waren dit jaar goed bezocht. Daarnaast werd dit jaar voor het eerst een International Day geïntroduceerd in samenwerking met het iBMG en werd de week afgesloten met een succesvolle netwerkborrel!

Ook aankomend collegejaar zal er weer een nieuwe Health Business Week plaatsvinden waarbij studenten in aanraking komen met de arbeidsmarkt. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste BMG'ers die deze week vol activiteiten willen gaan organiseren!
De Health Business Week Commissie zal vanaf september wekelijks vergaderen om deze week te organiseren. Als de Health Business Week nadert, zal de werkdruk enigszins toenemen om de puntjes op de i te zetten.

Door deel uit te maken van de Health Business Week Commissie zal je veel ervaring op doen waardoor je jezelf kan ontplooien en ontwikkelen. Zo zal je nauw samenwerken met verschillende studenten en zal je werkzaamheden verrichten die je alleen in een commissie zal ervaren. Daarnaast is de Health Business Week Commissie ook een goede manier om je persoonlijke netwerk uit te breiden.
De Health Business Week Commissie bestaat uit de volgende functies; Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Promotie & Design, Eventmanager en Acquisitie (3x).

Zie jij jezelf als een commissielid van de Health Business Week 2014-2015? Solliciteren kan t/m 26 juni 2014. Dit doe je door een motivatiebrief met hierin je voorkeursfunctie en je CV te sturen naar acquisitie@fbmg.nl Je zal vervolgens uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de commissie, de verschillende functies of andere zaken met betrekking tot de sollicitaties van de Health Business Week Commissie? Dan kan je mailen naar bovenstaand emailadres of langskomen in de bestuurskamer (J7-05) gedurende de openingstijden.

Tweede verkiezingsronde

3 June 2014

De uitslagen van de eerste ronde van de ‘Docent van het jaar’-verkiezing zijn bekend!

Hartelijk dank voor jouw stem!

Door een gelijk aantal stemmen, zijn er dit jaar vier genomineerde docenten. De genomineerden op alfabetische volgorde zijn:

- Richard van Kleef
- Kim Putters
- Marco Varkevisser
- Iris Wallenburg

Vanaf nu kunnen jullie stemmen op een van deze vier docenten. Je kunt stemmen tot en met vrijdag 13 juni via de Questionnare:Round 2 Docent van het Jaar-verkiezing 2013-2014’ op ‘My page’ van SIN-online. Om je te helpen bij het maken van jouw keuze, komen op de 6 juni a.s. op de Facebook-pagina van de FBMG nog de pomotieteksten en foto’s van de docenten.

Op dinsdag 17 juni zal de Docent van het Jaar 2013-2014 bekend gemaakt worden. Nadere informatie volgt via de Facebook-pagina van FBMG. Like ons en blijf op de hoogte!

EVENT: Slotfeest

3 June 2014

Het einde van het jaar nadert en dat willen we graag vieren met een PARTY!! Op donderdag 26 juni organiseert de EVENT Commissie het laatste feestje van dit academisch jaar met als thema: ORANJEKOORTS!! Wat staat er op de planning? We worden om 18:45 verwacht bij de Skihut (Stadhuisplein) om onbeperkt te steengrillen. Na het eten zullen we het ‘’Ik hou van Holland’’ spel spelen. Vanaf 22:00 uur barst het feest los!!

Als je geïnteresseerd ben in het mee-eten en het spelen van het Ik hou van Holland spel, graag aanmelden door een mail te sturen naar event@fbmg.nl De deadline hiervoor is maandag 23 juni.

Datum: 26 juni ’14
Tijd: 18:45 (eten en spel), vanaf 22:00 uur (feest).
Locatie: De Skihut (Stadhuisplein)
Prijs: 10 euro ( onbeperkt steengrillen + 1 drankje + spel)
Drankprijs: bier en fris €2,-, wijn €3,-

Jaarabonnement Boardroom ZORG

2 June 2014

BoardRoom ZORG biedt de leden van de FBMG een extra voordelig abonnement aan op BoardRoom ZORG (voorheen ZM Magazine).

BoardRoom ZORG informeert (aankomend) bestuurders, directeuren en toezichthouders op het gebied van financieel management, personeelsmanagement, technische vraagstukken, kwaliteitsbeleid en veranderingsprocessen in zorgorganisaties. Kortom, een bron van kennis die perfect aansluit bij je opleiding. Kijk voor meer informatie over het blad op: www.boardroomzorg.nl

Met de uitgever zijn speciale prijsafspraken gemaakt, zodat je voor slechts € 27,50 een jaar lang BoardRoom ZORG ontvangt. Normaliter kost een regulier abonnement € 187,50 en het studenttarief voor dit abonnement is € 56,25. Voor de voordelige prijs van €27,50 ontvang je acht keer in het jaar het magazine BoardRoom ZORG en daarnaast ontvang je elke week een digitale nieuwsbrief en korting op het event op 18 juni. Het abonnement zal per 1 september 2014 ingaan en zal na dit jaar automatisch worden stopgezet.

Ben jij geïnteresseerd en wil je op de hoogte blijven van alle ins en outs in de gezondheidszorg? Meld je dan snel aan door een e-mail te sturen naar: secretaris@fbmg.nl
Vermeld in deze e-mail je naam en adresgegevens.
Ook vragen over het abonnement kunnen naar bovenstaand e-mailadres gestuurd worden.

Zorgtalent 2014

21 May 2014

Word jij het Zorgtalent 2014 van Nederland?

Op vrijdag 26 september 2014 organiseert zorgconsultancy Careffect, in samenwerking met FBMG (Rotterdam), Salus (Amsterdam), MSV Santé (Maastricht) en Sirius (Enschede) het evenement Zorgtalent 2014 van Nederland.

Wil jij:
- Een dag lang in de schoenen van een zorgconsultant staan?
- Interessante casussen oplossen en presenteren voor een vakjury?
- De wisselbokaal en een sponsorcontract voor je vereniging in de wacht slepen?
- De titel 'Zorgtalent 2014' en een uitdagend traineeship bij Careffect winnen?
- In contact komen met high potentials uit andere steden?

Schrijf je dan nu in of kijk voor meer informatie op www.hetzorgtalent.nl

Volg Careffect op Facebook en Twitter om updates te krijgen over het evenement.

Wij zijn op studiereis!

20 May 2014

In verband met de FBMG Studiereis zal de bestuurskamer van woensdag 21 mei aanstaande tot vrijdag 30 mei gesloten zijn. Voor vragen en/of eventuele opmerkingen blijven wij bereikbaar via bestuur@fbmg.nl. Vanaf maandag 2 juni is de bestuurskamer weer geopend volgens reguliere openingstijden.

Algemene Ledenvergadering 03-06-2014

19 May 2014

Het 31ste Bestuur der FBMG heeft de eer en het genoegen u uit te mogen nodigen voor de Algemene Ledenvergadering van de Faculteitsvereniging Beleid en Management Gezondheidszorg. De vergadering zal dinsdag 3 juni 2014 plaatsvinden in zaal C1-06 op de Erasmus Universiteit Rotterdam. De vergadering zal om 19:00 uur beginnen.

De agenda voor de vergadering vindt u in de eerder verzonden mail. De overige bescheiden kunnen aangevraagd worden door te mailen naar bestuur@fbmg.nl. In verband met de studiereis zullen de bescheiden vanaf 29 mei worden toegezonden aan degene die deze hebben aangevraagd.

Wij hopen u 3 juni te mogen verwelkomen.

StuCo: Bezoek ZonMw

19 May 2014

Wanneer: vrijdag 6 juni 2014
Hoelaat: 15:00 - 17:00 uur
Waar: ZonMw (Den Haag)
Verzamelen op Rotterdam CS
Deze activiteit is gratis en toegankelijk voor leden van de FBMG

We zullen een bezoek brengen aan het ZonMw in Den Haag. Tijdens dit bezoek zal worden toegelicht waaruit de kerntaken van het ZonMw bestaan. Vragen zoals wat voor organisatie is het ZonMw en wat doet het ZonMw zullen hierbij aan bod komen. Tevens financiert het ZonMw gezondheidszorgonderzoek en stimuleert het gebruik van wetenschappelijke kennis met als doel de zorg te verbeteren.

Hoe wordt door het ZonMw het gebruik van wetenschappelijke kennis gestimuleerd?
Op welke manier draagt de organisatie bij aan het verbeteren van de Nederlandse gezondheidszorg?

Er zullen tijdens ons bezoek verschillende vraagstukken worden behandeld waarin internationale samenwerking centraal staat en er zal afgesloten worden met een borrel verzorgd door het ZonMw.

Lijkt het jou leuk en interessant om meer te weten te komen over dé financier van gezondheidszorgonderzoek en een potentiële werkgever? Schrijf je dan in voor het bezoek aan het ZonMw op 6 juni 2014!

Wacht niet te lang en meld je snel aan, want er zijn een beperkt aantal plekken.

Aanmelden?
Stuur een mail naar studiecommissie@fbmg.nl o.v.v. je naam.

'Docent van het Jaar'-verkiezing 2014

9 May 2014

Net als de afgelopen 8 jaar wordt ook dit jaar de 'Docent van het jaar'-verkiezing georganiseerd door de FBMG. Deze verkiezing poogt elk jaar om een positieve impuls te geven aan het onderwijs van het iBMG en om studenten hierbij te betrekken.

Hoe werkt de verkiezing?
Vanaf nu tot en met vrijdag 23 mei kunnen jullie via SIN-online je stem uitbrengen op één docent die colleges geeft voor het iBMG. Op basis van de drie hoogste percentages worden er drie docenten genomineerd voor de titel 'Docent van het Jaar 2013-2014'. In week 23 zal de tweede stemmingsronde plaatsvinden waaruit de winnaar van de 'Docent van het jaar'-verkiezing bekend zal worden. Rond half juni wordt de winnaar bekend gemaakt met een feestelijke bijeenkomst. De exacte datum zal ter zijner tijd bekend worden gemaakt.

De stemlijst is te vinden onder de Messages op My page van SIN-online bij Questionnaires genaamd 'Docent van het jaar verkiezing 2013-2014'. Of klik direct op deze link!

Lidmaatschap aanschaffen

7 May 2014

Wegens technische problemen is het momenteel niet mogelijk om het FBMG lidmaatschap aan te schaffen in de Webshop. Excuses voor het ongemak.

Wil jij lid worden? Stuur je naam, studentnummer, adres, e-mailadres, geboortedatum, telefoonnummer en studiefase naar secretaris@fbmg.nl. Als jij je gegevens hebt toegestuurd zul je een mail ontvangen over de betaalgegevens. FBMG Lidmaatschap 2013-2014 loopt t/m 30 september en kost eenmalig €12,50.

FBMG Dies Natalis

30 April 2014

Op 23 mei is de verjaardag van de FBMG en daar moet uiteraard op gedronken worden! Op maandag 19 mei zal het Diesfeest plaatsvinden in 'De Bierstube' (Oostzeedijk, Rotterdam). Dit mag je niet missen! Vanaf 21:00 uur zijn alle FBMG leden welkom en zal he feest van start gaan. Jullie keeltjes zullen worden gesmeerd met gratis bier, wijn en fris. Uiteraard is er een leuk thema verbonden aan dit feest, namelijk:

Behind the mask - Show us the real you

Zorg er voor dat je in thema gekleed komt. Zo kun je jezelf achter een prachtig Venetiaans carnavalsmasker verstoppen, maar natuurlijk kun je ook gekleed gaan als jouw alter-ego!

We zien je graag op 19 mei!

De Diescommissie 2013-2014

StuCo: Seminar 'Blik op Zelfmanagement'

28 April 2014

Op 15 mei van 15:30 tot 18:00 uur zal er een volgende studiegerelateerde activiteit plaatsvinden met als onderwerp zelfmanagement!

Zelfmanagement is een hot topic op dit moment. Maar wat is het precies? En wat houdt het in voor de patiënt? Tijdens deze seminar maak je kennis met de praktijk. Mensen uit Laurens Ravenswaerde, een woongroep voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, geven een workshop over zelfmanagement vanuit het cliëntperspectief.

Allereerst zal de regiodirecteur van zorgorganisatie Laurens iets vertellen over de organisatie en hoe zo’n grote organisatie vorm geeft aan zelfmanagement. Vervolgens zal Dr. Anneloes van Staa de theoretische achtergrond van zelfmanagement bespreken. Hierna volgt een rondleiding door de woongroep, waarin de bewoners vertellen hoe zij leven. Leer meer over het leven van mensen met een niet-aangeboren hersenletsel.

De middag sluiten we af met een borrel samen met de bewoners van Ravenswaerde! Deze activiteit wordt gratis aangeboden en is inclusief drankjes en een hapje. Wacht niet te lang en meld je snel aan!

Meer informatie of aanmelden? Stuur een mail naar studiecommissie@fbmg.nl

Eurekaweek 2014

25 April 2014

Het collegejaar 2013-2014 loopt alweer op zijn einde. De nieuwe BMG-studenten moeten zich voor aanstaande donderdag hebben ingeschreven voor onze prachtige studie. Voor hen begint hun studententijd in augustus van dit jaar tijdens de Eurekaweek (18 t/m 21 augustus). De meeste van jullie zullen deze week ook gelopen hebben. Een week die sommige nooit meer zullen vergeten. Maar om de Eurekaweek ook dit jaar een succes te laten worden hebben wij jullie hulp nodig!

Gidsen
Zoals in jullie eigen Eurekaweek zullen er gidsenkoppels nieuwe BMG-studenten begeleiden. Als gids zet jij je de hele week in om de nieuwe studenten de studie BMG, de stad Rotterdam, de campus en de verschillende verenigingen te leren kennen. Om te voorkomen dat een BMG-groepje begeleid wordt door mensen van een andere studie is het belangrijk om zoveel mogelijk BMG-gidsenkoppels te hebben.
Wil jij dit jaar gids zijn? Trommel een vriend of vriendin op en meld je vóór 11 mei aan via de Eurekaweek-website.

Slaapplekken
Woon jij in Rotterdam en lijkt jou het leuk om tijdens de Eurekaweek één of meerdere slapers in huis te hebben? Geef je huis dan op door het aantal slaapplekken te mailen naar slapen@fbmg.nl. Gelieve dit door te geven vóór 16 mei. Je hoeft niet per se in een "BMG-huis" te wonen om je op te geven. Gun de nieuwe student een fatsoenlijke slaapplek!

Wij hopen dat het een mooie week zal worden waarbij veel ouderejaars BMG'ers zich zullen inzetten voor de nieuwe generatie!

Ochtend meelopen met 31ste Bestuur

17 April 2014

Ben jij toe aan een uitdaging?
Wil jij een jaar vol gezelligheid?
Wil jij je actief inzetten voor je medestudenten?

Kortom: Ben jij klaar voor een bestuursjaar vol belevenissen?

Als bestuurslid zet jij je samen met jouw bestuur in voor alle BMG-studenten. Je organiseert samen met de commissies verschillende activiteiten: Health Business Week, wintersport, studiereis, excursies, symposia, borrels, feestjes, ledenweekend en nog veel meer! Je ontwikkelt veel persoonlijke vaardigheden in zo’n jaar. Ook is het goed voor je netwerk. Je staat vaak in contact met bedrijven, docenten, onderzoekers en andere verenigingen. En het is een perfecte manier om jezelf te kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt als je klaar bent met de studie! Het bestuur van de FBMG is parttime. Dit betekent dat jij voldoende tijd overhoudt om te kunnen studeren of je bijbaantje kunt doen.

Er zijn verschillende functies in het bestuur. Zie deze pagina op de website voor wat de verschillende functies inhouden. Heb jij een functie waar je meer van wilt weten? Stuur een mailtje naar bestuur@fbmg.nl en kom een dagje meelopen met degene die dit jaar jouw voorkeursfunctie vervult.

Lijkt jou een bestuursjaar wel wat en wil je graag solliciteren? Dit is mogelijk tot en met maandag 5 mei 2014. Stuur je motivatiebrief, je CV en twee voorkeursfuncties naar bestuur@fbmg.nl. Heb je vragen over een bestuursjaar? Dan kun je altijd contact opnemen met zojuist genoemd emailadres of kom even langs in de bestuurskamer (J7-05).

After-tentamenborrel & eten

16 April 2014

Op vrijdag 25 april zal er vanaf 16:00 uur een after-tentamenborrel plaatsvinden in Cafe in de Smitse. Bij deze borrel zal het eerste drankje op rekening van de FBMG zijn. Nadat er lekker geborreld is zullen we rond 17:30 uur richting De Bierstube gaan (Oostplein) om een hapje te gaan eten. Voor 5 euro kan er gekozen worden tussen de ‘Bierstube’ burger, kipsate en tagliatelle (vegetarisch). Uiteraard is ook iedereen die geen tentamen heeft gehad op deze dag van harte welkom!

Aanmelden voor het eten kan door een mail te sturen naar activiteiten@fbmg.nl. Graag in de mail vermelden wat je wilt eten.

Succes met de tentamens. We hopen jullie te zien bij de borrel!

Algemene Ledenvergadering 22-04-2014

8 April 2014

Het 31ste Bestuur der FBMG heeft de eer en het genoegen u uit te mogen nodigen voor de Algemene Ledenvergadering van de Faculteitsvereniging Beleid en Management Gezondheidszorg. De vergadering zal dinsdag 22 april 2014 plaatsvinden in zaal T3-17 op de Erasmus Universiteit Rotterdam. De vergadering zal om 19:00 uur beginnen.

De agenda voor de vergadering vind u in deze mail. De overige bescheiden kunnen aangevraagd worden door te mailen naar bestuur@fbmg.nl en zullen vanaf dinsdag 15 april worden verzonden. 

Wij hopen u 22 april te mogen verwelkomen.

EVENT 4: Efteling

28 March 2014

De EVENT-commissie zal op vrijdag 18 april een bezoek aan attractiepark de Efteling organiseren. Als FBMG-lid kun je met ons mee voor maar €25 per persoon.
Wil je je aanmelden of heb je een vraag? Stuur dan een mail naar event@fbmg.nl. Inschrijven kan tot en met maandag 14 april 17:00 uur. Let op! Je inschrijving is pas definitief wanneer de betaling rond is gemaakt.

Zoektocht 32ste Bestuur

21 March 2014

De zoektocht naar het 32ste Bestuur der FBMG is begonnen!

Ben jij toe aan een uitdaging?
Wil jij een jaar vol gezelligheid?
Wil jij je actief inzetten voor je medestudenten?

Kortom: Ben jij klaar voor een bestuursjaar vol belevenissen?

Kom dan op dinsdag 15 april naar de FBMG Bestuur Interessemiddag en laat je informeren over alles wat een bestuursjaar bij de FBMG inhoudt. Ieder bestuurslid zal zijn/haar verhaal doen over wat ieders functie inhoudt en hoe het is om een jaar een vereniging te besturen. Stel alle vragen die je voor ons hebt! Je bent van harte welkom van 15:00-16:00 uur of van 17:00-18:00 uur in G2-21. Na de laatste sessie is er de mogelijkheid om nog even na te borrelen met het 31ste Bestuur zodat we nog even verder kunnen kletsen.

Lijkt jou een bestuursjaar wel wat en wil je graag solliciteren? Dit is mogelijk tot en met maandag 5 mei 2014. Stuur je motivatiebrief en je CV naar bestuur@fbmg.nl. Heb je vragen over een bestuursjaar? Dan kun je altijd contact opnemen met zojuist genoemd emailadres of kom even langs in de bestuurskamer (J7-05).

Graag zien we jou op 15 april op de Bestuur Interessemiddag!

Comedy Experience 2014

18 March 2014

On Thursday April 10th, the creators of the legendary Interfaculty Gala bring you, in collaboration with SG Erasmus: the Comedy Experience! Would you like to have a drink and have a laugh? Join us in het Paviljoen for a night filled with comedy by the Loco Toko Picture Show. We know how stressfull student life can be at times and how challenging it is to combine studying, partying and working out. So we offer you an oppportunity to relax and train your abs all at once, easy as that! There are is only limited seating available so hit the 'Subscribe'-button to get your hands on a ticket before they are gone! 

See you there!

SFV Cedo Nulli, Econometrisch Dispuut, FBMG, In Duplo & Marketing Association EUR

When - Thursday 10th of April, 20:00h
Where - Erasmus Paviljoen 
What - Comedy Show (in English) and drinks
Tickets - €5,- p.p., send your name and the amount of tickets to tickets@fbmg.nl

StuCo: Bezoek tuchtcollege

18 March 2014

3 april a.s. gaan we met de FBMG naar Het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg (CTG). Het Centraal Tuchtcollege is in Nederland de hoogste rechter die oordeelt over klachten tegen beroepsbeoefenaren in de individuele gezondheidszorg. Het behandelt alleen beroepszaken voornamelijk tegen beslissingen van de tuchtrechters in eerste aanleg, de Regionale Tuchtcolleges, die gevestigd zijn in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Zwolle en Eindhoven.

Wat? Bezoek aan Centraal Tuchtcollege
Waar? Paleis van Justitie, Prins Clauslaan 60 te Den Haag
Wanneer? Donderdag 3 april 2014
Hoelaat? 14:00 uur verzamelen (bij Rotterdam Centraal, voor de HEMA)
Kosten? Gratis

Altijd al willen weten hoe het er in het tuchtcollege aan toe gaat? Deze studiegerelateerde activiteit sluit goed aan bij het vak Gezondheidsrecht. Je kunt zelf ervaren hoe het recht in de praktijk wordt toegepast!

Meld je aan door te mailen naar studiecommissie@fbmg.nl en zet je zelf op aanwezig op het Facebook-eventNa je aanmelding zul je meer informatie krijgen over de zaak.

StuCo: Bezoek NZa

17 March 2014

De Studie Commissie presenteert:

Wat: Een bezoek aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)
Wanneer: 28 maart 2014 
Tijd: 13.30 -15.30 (met aansluitend een borrel)
Vertrek: 11.50 verzamelen Hema station Rotterdam Centraal

De Nederlandse Zorgautoriteit is marktmeester in de zorg. In haar rol als regelgever stelt de NZa tarieven, prestaties en budgetten vast waar dat moet. Waar het kan, laat ze deze regulering los en mogen verzekeraars en zorgaanbieders zelf onderhandelen over de inhoud, de prijs, de kwaliteit en doelmatigheid van de te leveren zorg. We zullen met een groep afreizen naar de NZa gesitueerd in Utrecht en hier zullen we een presentatie bijwonen over de werkzaamheden van de NZa. Aansluitend zal er nog een borrel plaatsvinden bij de NZa.

Lijkt het jou leuk om op bezoek te gaan bij de NZa. Meld je aan door te mailen naar studiecommissie@fbmg.nl en zet je zelf op aanwezig op het Facebook-event

Projectdag Erasmus4Rotterdam

13 March 2014

Op 21 en 22 maart staat Nederland in het teken van vrijwilligerswerk. Vanuit de Erasmus Universiteit worden allerlei projecten opgezet. Ook vanuit de FBMG is er een project opgezet in samenwerking met Stichting Present. Stichting Present koppelt vrijwilligersgroepen aan mensen die deze hulp goed kunnen gebruiken. Present werkt hiervoor altijd samen met maatschappelijke organisaties. Dit project wordt georganiseerd in samenwerking met Laurens. 

Projectbeschrijving
Er is op vrijdag 21 maart een groep vrijwilligers (+/- 10 personen) van harte welkom om de mensen een gezellige middag te bezorgen. De mensen die hier wonen, komen weinig buiten en vinden het wel erg lekker om buiten te zijn. Het idee is om ’s middags te gaan wandelen met 6 à 7 ouderen en een echt Rotterdams plekje op te zoeken. Daarvoor of daarna kunnen we met elkaar cake versieren met slagroom en andere dingen. Dit is uiteraard het programma als het buiten lekker weer is. Mocht het zo zijn dat het regent of heel erg koud is, blijven we binnen. Dan kunnen we de cake versieren, met ballonnen een spel doen, mensen verwennen met bijvoorbeeld een handcrème en nagellakje.

Datum 21 maart 2014
Tijden 14.00-17.00 uur

Lijkt het je leuk om samen met het 31ste Bestuur mee te doen aan dit project? Meld je dan aan voor 20 maart 12:00 uur door een mail te sturen naar activiteiten@fbmg.nl. Ook voor vragen en opmerkingen kun je mailen naar activiteiten@fbmg.nl
Commissieleden kunnen 3 Commissie Clash punten verdienen per persoon als ze meedoen aan deze activiteit!

EVENT 3: inschrijvingen vol

6 March 2014

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor EVENT 3. De activiteit zit vol. Is het jou niet gelukt om je op tijd aan te melden? We zien je graag op een andere activiteit!

Boeken ophalen

5 March 2014

Heb je inmiddels je studieboeken al besteld via de FBMG? Voor slechts €2,50 worden je boeken thuis bezorgd. Je kunt helaas momenteel niet meer kiezen voor het bezorgen bij het instituut. Mocht je dit al wel hebben gedaan, dan vind je hieronder de tijden waartussen je je boeken kan ophalen. Deze tijden zijn zoveel mogelijk afgestemd op de roosters. Kijk even voor jezelf welke tijden het best aansluiten.

Mocht je in de webshop de optie hebben gekozen, waarbij je boeken worden geleverd bij het instituut. Dan kun je de boeken op J-0 ophalen tussen de onderstaande tijden:

- maandag 10 maart van 12.45 – 13.30 uur
- dinsdag 11 maart van 12.00 – 13.00 uur
- vrijdag 14 maart van 12.30 – 13.00 uur


Ben je niet in de gelegenheid zijn om je boeken binnen bovenstaande tijden op te halen op J-0, neem dan contact op met de Commissaris Boekverkoop door een mail te sturen naar boekverkoop@fbmg.nl

Heb je nog geen boeken besteld?
Klik hier. Je komt dan in de FBMG-webshop en kun je eenvoudig je boeken voor deze periode bestellen.

Als er nog vragen zijn kunnen je altijd mailen naar bovengenoemd mailadres of langslopen bij de bestuurskamer tijdens de openingstijden (J7-05).

EVENT 3: bowlen + eten

4 March 2014

Het is weer eens tijd voor een EVENT!! Het volgende EVENT zal op 13 maart plaatsvinden. We worden om 18:00 uur verwacht bij Bowling Oostervant ( Oostervantstraat 25). Hier gaan we eerste een uurtje bowlen. Na het bowlen zullen we met z’n allen richting de Schouwburgplein lopen om onbeperkt spareribs te eten bij Betty Beer. Indien je geen spareribs lust kan je ook kiezen voor saté of quiche. Leden kunnen aan dit EVENT meedoen voor maar 12,50 euro.

Heb je zin in een gezellige avond met je medestudenten? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar event@fbmg.nl en laat ons ook gelijk weten wat je zou willen eten. Aanmelden kan tot dinsdag 11 maart 17:00 uur. Tot dan!

(Wees er snel bij, want vol = vol)

Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering

3 March 2014

Het 31ste Bestuur der FBMG heeft de eer en het genoegen u uit te mogen nodigen voor de Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Faculteitsvereniging Beleid en Management Gezondheidszorg. De vergadering zal maandag 17 maart 2014 plaatsvinden in zaal T3-21 op de Erasmus Universiteit Rotterdam. De vergadering zal om 19:00 uur beginnen.

De agenda voor de vergadering en de overige bescheiden zijn vanaf maandag 10 maart 2014 af te halen in de bestuurskamer (J7-05).

Wij hopen u 17 maart te mogen verwelkomen.

Ledenweekend 2014: Düsseldorf

26 February 2014

De Korte Reis Commissie organiseert ook dit jaar het FBMG Ledenweekend. Het Ledenweekend vindt plaats op 4, 5 & 6 april 2014. Vrijdag 4 april zullen we ons vanaf Rotterdam begeven naar Düsseldorf. Tijdens dit weekend zullen we de hoogtepunten van Düsseldorf meepakken en natuurlijk het Duitse nachtleven ontdekken! Daarnaast is dit natuurlijk ook dé uitgelezen mogelijkheid om je medestudenten beter te leren kennen.
Het Ledenweekend kost €65,-. Dit is inclusief verblijf in een hostel in Düsseldorf inclusief ontbijt, de activiteiten en de treinreis van Venlo naar Düsseldorf en terug.

Vind je het leuk om mee te gaan met dit, altijd gezellige, weekend dan kun je je vanaf 10 maart om 18.00 uur inschrijven via SIN-Online.
Wij hopen jullie allen te mogen verwelkomen op het FBMG Ledenweekend! Voor eventuele informatie kun je altijd een mail sturen naar: kortereis@fbmg.nl

LET OP!
Beperkt aantal plekken, vol = vol
Inschrijven via SIN-Online verplicht je tot het betalen van het gehele bedrag van het Ledenweekend.

Zit de inschrijving vol? Stuur een mailtje naar kortereis@fbmg.nl en je wordt op de reservelijst geplaatst.

Opening HBW 2014

14 February 2014

Ben jij er klaar voor om contacten te leggen met de arbeidsmarkt? Dan is de Health Business Week een geschikte week om je breder te oriënteren! De opening vindt plaats in de vorm van oraties en een debat. Voor meer informatie hierover, ga naar: www.healthbusinessweek.nl 

Sprekers:
- Huibert Pols: Rector Magnificus Erasmus Universiteit;
- Michel van Schaik: Directeur Gezondheidszorg Rabobank;
- Ronnie van Diemen-Steenvoorde: Inspecteur-Generaal IGZ;
- Olof Suttorp: Zorgmanager van het Jaar.

Debat:
- Paul Robben: Hoogleraar iBMG;
- Wilna Wind: Directeur Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie;
- Steven Pleiter: Directeur Stichting Levenseinde Kliniek;
- Esther Pans: Advocaat Kennedy van der Laan;
onder leiding van: Frank Hartmann.

De opening op 17 februari (14.00 uur @ Erasmus Paviljoen) is gratis en voor iedereen toegankelijk. Je ontvangt een goodiebag met leuke goodies van de Health Business Week en de deelnemende organisaties! Bovendien worden er waardetesten van Studelta verloot onder de ingeschreven studenten. Laat weten dat jij er bij bent via Facebook.

Ook inschrijven voor workshops, masterclasses en excursies is mogelijk voor slechts €7,50 (voor FBMG-leden)! 

Heb je nog vragen? Mail dan naar: info@healthbusinessweek.nl

StuCo: Bezoek aan Ministerie Buitenlandse Zaken

10 February 2014

De Studie Commissie presenteert:

Wat: Een kijk in het werk van het Ministerie van Buitenlandse Zaken
Wanneer: 24 februari 2014
Tijd: 13.30 -16.00
Vertrek: 12.30 verzamelen HEMA station Rotterdam Centraal

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is verantwoordelijk voor de contacten met andere landen. Zij hebben de verantwoordelijkheid over de verschillende Nederlandse ambassades die in het buitenland gevestigd zijn. Deze activiteit bevat een presentatie, waarin het Ministerie van Buitenlandse Zaken kenbaar maakt hoe zij gerelateerd zijn aan de zorg. Hoe wordt de zorg voor Nederlanders in het buitenland geregeld?

Meld je aan door te mailen naar studiecommissie@fbmg.nl en zet je zelf op aanwezig op het Facebook-event.

Boekverkoop trimester 3 gestart!

4 February 2014

Vanaf vandaag is het alweer mogelijk om je boeken voor de aankomende periode te bestellen! Zorg dat je op tijd je boeken bestelt, zodat je ze op tijd in huis hebt. Daarnaast krijg je op dit moment de hoogste korting op je boeken. De korting op je boeken kan wel oplopen tot 20%! Deze kortingsperiode loopt tot en met 9 maart, dus wees op tijd met bestellen!.

Tot 17 februari is het mogelijk je boeken te bestellen voor ophalen op de universiteit! De boeken die je laat bezorgen op de universiteit kunnen in week 10 opgehaald worden op de universiteit. De exacte data en tijden hiervoor wordt later bekend gemaakt. Na 17 februari is het alleen mogelijk om thuis te bezorgen!

Je kunt gewoon inloggen in de webshop met eerder gebruikte bestelgegevens! Als je nog niet eerder boeken bij de FBMG hebt besteld, kun je ook nog gewoon lid worden en je boeken met fikse korting bij ons bestellen! Vink dan de optie aan: ik ben nog geen lid. Dan wordt er automatisch een lidmaatschap afgesloten via de webshop. 

Je kunt de FBMG webshop hier vinden! Of kijk op www.fbmg.nl > boekverkoop. Als er vragen zijn kun je altijd mailen naar boekverkoop@fbmg.nl.

Diescommissie 2014 gezocht!

4 February 2014

Op 23 mei a.s. zal de FBMG weer een jaar ouder worden. Dit moet uiteraard groots gevierd worden. Om dit te realiseren zijn wij op zoek naar een aantal enthousiaste leden die dit wil organiseren door plaats te nemen in de Diescommissie. De Diescommissie zal bestaan uit de volgende functies; Voorzitter, Secretaris, Penningmeester en Promotor/Acquisiteur. Ben je geïnteresseerd in deze Commissie laat het ons weten voor 1 maart door te mailen naar bestuur@fbmg.nl. In de week hierna zullen de sollicitatiegesprekken afgenomen worden.

Commissie Clash Update (februari)

3 February 2014

De actuele tussenstand van de Commissie Clash op dit moment:

Wintersportcommissie 38
EVENT-Commissie 27
Studiereiscommissie 21
Kascommissie 13
Health Business Week Commissie    9
Healthy-Redactie 5
Korte Reis Commissie 4
Studiecommissie 1

Houd je mail in de gaten voor extra opdrachten!

Health Business Week 2014

3 February 2014

De inschrijvingen voor de Health Business Week 2014 zijn geopend. Je kan je nu inschrijven voor de opening, alle masterclasses, workshops, de international day en de netwerkborrel! Zorg er voor dat je je op tijd inschrijft, want vol is vol.

De opening zal plaatsvinden op 17 februari in het Erasmus Paviljoen. De toegang hiervoor is gratis. De Health Business Week zal worden geopend door de Rector Magnificus van de Erasmus Universiteit, Huibert Pols; Michel van Schaik, Directeur Gezondheidszorg Rabobank; Ronnie van Diemen-Steenvoorde, Inspecteur-Generaal van de IGZ en Olof Suttorp, Zorgmanager van het jaar. Vervolgens zal er een debat volgen waarin verschillende disciplines hun visie zullen beargumenteren op het thema: “De verzorgingsstaat in beweging...”

Wil jij weten welke organisaties en bedrijven er allemaal komen tijdens deze week? Ga naar: www.healthbusinessweek.nl

Om je in te schrijven klik je hier!
Het hele programma van de Health Business Week inclusief opening is in het Nederlands. Alleen de international day zal geheel in het Engels zijn.

Mocht je vragen hebben, mail dan gerust naar info@healthbusinessweek.nl

Tot de Health Business Week!

Overstappen zorgverzekering Independer

28 January 2014

Eind december ben je mogelijk overgestapt naar een andere zorgverzekering, omdat je daar goedkoper uit bent of een betere vergoeding krijgt voor de zorg die je in 2014 nodig hebt. Door de drukte bij alle zorgverzekeraars kan het zo zijn dat je nog geen pasje hebt ontvangen of dat er door zowel de nieuwe als de oude verzekeraar premie is afgeschreven. De grootste vergelijkingssite voor zorgverzekeringen, Independer, merkt dat hier nog veel vragen over zijn en legt in dit artikel uit wat je kunt doen.

Dubbel premie afgeschreven

Wanneer er twee keer premie is afgeschreven voor de maand januari, is dat erg vervelend. Je hoeft je alleen geen zorgen te maken, want je oude zorgverzekeraar zal de premie terugstorten als de opzegging is verwerkt. Dat kan door de drukte wat langer duren. Als je daar niet op kunt wachten, kun je het bedrag eventueel storneren. Dat kun je regelen via je bank. 

Nog geen zorgpas ontvangen

Ook het ontvangen van de zorgpas kan door de drukte wat langer duren. Je bent wel gewoon verzekerd bij de nieuwe verzekeraar en krijgt de zorg vergoed als dat in die periode nodig is.

Nu nog overstappen?

Je kunt nog overstappen tot en met 31 januari. Maar dat kan alleen als je je oude zorgverzekering al voor 31 december had opgezegd. Als je dat niet hebt gedaan kun je slechts in uitzonderlijke gevallen nog overstappen. Lees op de website van Independer om welke gevallen dat gaat.

Bestuurskamer gesloten

22 January 2014

In verband met de FBMG Wintersport zal de bestuurskamer van vrijdag 24 januari tot en met vrijdag 31 januari gesloten zijn. Voor vragen en/of opmerkingen blijven wij (beperkt) bereikbaar via bestuur@fbmg.nl .Vanaf maandag 3 februari zijn wij weer geopend volgens reguliere openingstijden.

Commissie Clash Update (januari)

9 January 2014

De actuele tussenstand van de Commissie Clash op dit moment:

EVENT-Commissie 27
Wintersportcommissie 27
Studiereiscommissie 20
Kascommissie 13
Health Business Week Commissie    9
Healthy-Redactie 4
Korte Reis Commissie 4
Studiecommissie 0

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen! Er zullen binnenkort nieuwe opdrachten verschijnen waarmee er weer een hoop extra punten verdiend kunnen worden.

Kaartverkoop gala gestart!

8 January 2014

Ook dit jaar zal er weer een geweldig gala worden georganiseerd door vijf verschillende studieverenigingen: S.F.V. Cedo Nulli, Econometrisch Dispuut, FBMG, Marketing Association EUR en In Duplo. Deze legendarische avond zal plaatsvinden op 13 februari 2014 in Staal, een locatie in hartje centrum. Een locatie die aan zal voelen als een echt Casino Royale. Er zal een open bar zijn, waar je onbeperkt bier, wijn, fris en sterk kunt halen, er zijn casinotafels en een geweldige DJ. Zet deze avond dus in je agenda, want je wilt dit niet missen!

Wat: Interfacultair Gala, Casino Royale
Wanneer: 13 februari 2014 | 22:00 - 03:00
Waar: Staal Rotterdam (Coolsingel)
Thema: Casino Royale
Dresscode: Black tie
Tickets: €35,- (maximaal twee kaarten p.p.)

Om kaarten te bestellen mail jij nu je naam, je studentnummer en het aantal tickets naar TICKETS@FBMG.NL!

Houd het het Facebook-event in de gaten voor de laatste info!

Kerstvakantie

18 December 2013

Vrijdag 20 december is de laatste dag van 2013 dat de bestuurskamer geopend zal zijn. De bestuurskamer is gesloten van maandag 23 december 2013 t/m 3 januari 2014. Op maandag 6 januari is de bestuurskamer weer geopend volgens de openingstijden op de website. In de tussentijd blijven wij bereikbaar via bestuur@fbmg.nl. Eventuele opmerkingen/klachten met betrekking tot het onderwijs kunt u kwijt in de Feedback-box.

Het 31ste Bestuur der FBMG wenst u een fijne kerst en een gezond 2014! Tot na de vakantie!

Health Business Week pre-borrel

18 December 2013

Wil je meer weten over de Health Business Week?

Dat kan! Kom dan naar de pre-borrel van de Health Business Week op vrijdag 10 januari om 16.00 uur in Cafe In de Smitse op de campus. Tijdens deze borrel krijg je alle informatie die je nodig hebt omtrent de workshops, masterclasses en excursies die tijdens deze week georganiseerd worden.De Health Business Week-Commissie zal aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden. Het eerste drankje is voor onze rekening.

Heb je nu al vragen over de Health Business Week? Neem vast een kijkje op de website of mail dan naar info@healthbusinessweek.nl.

After-tentamenborrel

18 December 2013

Het 31ste Bestuur der FBMG wenst iedereen veel succes met de tentamens die er aan zitten te komen! Op vrijdag 10 januari vanaf 16.00 uur zal er een after-tentamenborrel plaatsvinden in Café In de Smitse onderaan het T-gebouw. Wil je na het tentamen even stoom afblazen? Kom dan gezellig met je medestudenten het weekend inluiden en drink met elkaar een drankje.

Het eerste drankje komt voor onze rekening.

Interfacultair Gala: Casino Royale

17 December 2013

Ook dit jaar zal er weer een geweldig gala worden georganiseerd door vijf verschillende studieverenigingen:  S.F.V. Cedo Nulli, Econometrisch Dispuut, FBMG, Marketing Association EUR en In Duplo. Deze legendarische avond zal plaatsvinden op 13 februari 2014 in Staal, een locatie in hartje centrum. Een locatie die aan zal voelen als een echt Casino Royale. Zet deze avond dus in je agenda, want je wilt dit niet missen!

Wat: Interfacultair Gala, Casino Royale
Wanneer: 13 februari 2014 | 22:00 - 03:00
Waar: Staal Rotterdam
Thema: Casino Royale
Tickets: €35,- | verkoop start op 8 januari 2014 (via tickets@fbmg.nl)

Er zal meer informatie volgen over deze avond. Dit zal te lezen zijn in het Facebook-event, dus zorg dat je die in de gaten houdt!

EVENT 2: Etentje en bierproeverij

9 December 2013

Op dinsdag 17 december zal de EVENT-Commissie weer een activiteit organiseren. Er zal om 18:00 uur gegeten worden bij de Café de Stoep (Oostplein) waar de leden voor 5 euro een Stoepburger kunnen nuttigen. Met een volle maag schuiven we daarna door naar de Locus (Oostplein) waar we om 20:00 uur worden verwacht voor een bierproeverij. Leden kunnen hier aan mee doen voor maar 10 euro en krijgen daarvoor 4 biertjes en bittergarnituur gedurende de avond.

Lijkt het je leuk om samen met de FBMG een leuke avond te beleven?
Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar event@fbmg.nl en laat ons weten of je bij het eten, de bierproeverij of bij beide wilt zijn. Tot dan!

Studiereis 2014

5 December 2013

Van 21 mei tot 28 mei zullen wij afreizen naar Istanbul voor de jaarlijkse studiereis van de FBMG. Voor slechts €399 kan je met ons mee. Deze prijs is inclusief vliegreis, accommodatie met ontbijt, transfer naar accommodatie, visum, openbaar vervoer van en naar activiteiten, studieprogramma en nog veel meer. Wil jij dit niet missen stuur dan een email naar studiereis@fbmg.nl voor een informatiepakket. De inschrijving van de studiereis zal starten op 9 december om 18:00 uur via SIN-Online (FBMG Channel).

De inschrijvingen zullen plaatsvinden op dezelfde manier zoals je je inschrijft voor de werkgroepen. Dit zal dus gebeuren op SIN-Online. Hier staat onder het kopje FBMG: FBMG studiereis Istanbul 2014 / Studytrip Istanbul 2014.

Deze groep zal online gaan op maandag 9 december om 18:00 uur. De inschrijving is al aangemaakt, dus je kunt kijken of je hem al ziet staan. Let op: er staat nu dat de inschrijving opengaat op 10 december. De inschrijving zal handmatig worden geopend op maandag 9 december om 18:00 uur.

Na je aanmelding via SIN-Online krijg je van ons een mail met verdere instructies. Houd er wel rekening mee dat er binnen drie dagen na inschrijven een aanbetaling gedaan dient te worden van € 99,-. Controleer daarnaast ook of paspoort/identiteitskaart nog lang genoeg geldig is aangezien het paspoortnummer/identiteitskaartnummer is gekoppeld aan je vliegticket.

Als het je niet gelukt is om op tijd in te schrijven, dien je zo snel mogelijk een e-mail te sturen naar studiereis@fbmg.nl zodat je op de reservelijst komt te staan. Vermeld hierbij je naam, studentnummer, telefoonnummer en e-mailadres.

Mochten er nog vragen zijn, kun je altijd een e-mail sturen naar bovenstaand emailadres.

Commissie Clash Update (december)

2 December 2013

We zijn weer een maand verder. Tijd voor een update over de stand in de Commissie Clash!

Tussenstand:

   
Wintersportcommissie 26
EVENT-Commissie 22
Studiereiscommissie 20
Kascommissie 13
Health Business Week Commissie   9
Korte Reis Commissie 4
Healthy-Redactie 3
Studiecommissie 0

We hebben nog even te gaan er komen nog genoeg activiteiten, zet 'm op allemaal!

Stuco-activiteit 2: Kroegcollege

2 December 2013

Donderdag 12 december is het alweer tijd voor de tweede activiteit van de Studie Commissie: het Kroegcollege! Dr. Iris Wallenburg en promovendus Jeroen Postma spreken over het medisch falen verborgen in de alledaagse zorg. In 2010 werd bekend dat op de afdeling cardiologie van het Ruwaard van Putten ziekenhuis in Spijkenisse een onverklaarbaar hoog aantal sterfgevallen zou zijn geweest.

De inspectie van de Gezondheidszorg stelde het ziekenhuis tot en met mei van dit jaar onder verscherpt toezicht. Het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, waaraan Jeroen Postma heeft meegewerkt, komt begin december uit .

Datum: 12 december 2013
Tijd: 16.00-17.30
Locatie: Café de Stoep

Na het kroegcollege is er voldoende ruimte om vragen te stellen en onder het genot van een drankje na te praten.

Benieuwd wat dr. Iris Wallenburg te vertellen heeft over het medisch falen in de gezondheidszorg en wat de bevindingen zijn van Jeroen Postma? Meld je dan nu aan voor het Kroegcollege!

Aan deze activiteit zitten geen kosten verbonden, alleen dien je je wel aan te melden door een mail te sturen naar: studiecommissie@fbmg.nl!

Dit evenement is alleen toegankelijk voor leden en donateurs van de FBMG.

Studentenzorgverzekering vergelijken

25 November 2013

Een goede zorgverzekering voor studenten

Goede zorg is voor studenten belangrijk. Wanneer je naar de huisarts moet of voor een opname in het ziekenhuis terechtkomt, wil je je geen zorgen hoeven te maken over de kosten. Tegelijkertijd wil je ook niet te veel geld kwijt zijn aan je zorgverzekering. Veel zorgverzekeraars begrijpen dat. Daarom hebben veel zorgverzekeraars speciale zorgverzekeringen voor studenten. Of dat ook de beste zorgverzekering voor jou is, hangt af van je wensen.

Zorgverzekeringen vergelijken via Independer

Via vergelijkingssite Independer kun je verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Dan zie je eenvoudig wat voor jou de beste en goedkoopste zorgverzekering is. Dat hoeft niet per se een studenten zorgverzekering te zijn. Ook een ‘gewone’ zorgverzekering kan prima zijn. We raden je aan om deze site even te checken!

Speciale studenten zorgverzekering

Ben je tussen de 18 en 24 jaar oud? Dan krijg je de vraag of je student bent of niet. Als je daar ‘ja’ invult, neemt Independer ook de speciale zorgverzekeringen voor studenten mee in de vergelijking. Dan krijg je een compleet overzicht van de beschikbare zorgverzekeringen.

Boekverkoop openingstijden

21 November 2013

Heb je inmiddels je studieboeken al besteld via de FBMG? Voor slechts €2,50 worden je boeken thuis bezorgd. Je kunt helaas momenteel niet meer kiezen voor het bezorgen bij het instituut. Mocht je dit al wel hebben gedaan, dan vind je hieronder de tijden waartussen je je boeken kan ophalen. Deze tijden zijn zoveel mogelijk afgestemd op de roosters. Kijk even voor jezelf welke tijden het best aansluiten.

Mocht je in de webshop de optie hebben gekozen, waarbij je boeken worden geleverd bij het instituut. Dan kun je de boeken op J-0 ophalen tussen de onderstaande tijden:

- maandag 25 november van 10.00 – 12.00 uur
- woensdag 27 november van 12.30 – 13.30 uur
- vrijdag 29 november van 10.00 – 12.00 uur


Ben je niet in de gelegenheid zijn om je boeken binnen bovenstaande tijden op te halen op J-0, neem dan contact op met de Commissaris Boekverkoop door een mail te sturen naar boekverkoop@fbmg.nl

Heb je nog geen boeken besteld?
Klik links in het menu op “Boekverkoop”. Dan kom je in de FBMG Webshop en kun je eenvoudig je boeken voor deze periode bestellen.

Als er nog vragen zijn kunnen jullie mailen naar bovengenoemd mailadres of langslopen bij de bestuurskamer tijdens de openingstijden. (J7-05)

Studentenzorgverzekering? Dit is belangrijk.

15 November 2013

Als student wil jezelf het liefst zo goedkoop mogelijk verzekeren tegen de beste dekking. Een basisverzekering biedt in veel gevallen genoeg dekking, daarmee kun je naar de huisarts en heb je recht op specialistische zorg in het ziekenhuis. De grote vraag voor studenten is echter hoe zij kunnen besparen op hun zorgverzekering, aan een studie hangt immers al een fors prijskaartje. Kortom, hoe kies jij als student een goedkope, maar passende zorgverzekering?

Voordat je een nieuwe, goedkopere zorgverzekering kunt afsluiten moet je beginnen met een grondige vergelijking van zorgverzekeraars, polissen en verzekeringen, deze vergelijking kun je voltooien via de zorgvergelijker van ZorgWijzer.nl

StuCo: BMG, en dan?

11 November 2013

Woensdag 20 november aanstaande is het alweer tijd voor de eerste activiteit van de Studie Commissie! Wij presenteren jullie de activiteit met de naam:"BMG: En dan?". Tijdens deze bijeenkomst wordt duidelijk wat een afgestudeerde BMG'er nu eigenlijk doet! Zij presenteren hun ervaringen uit het werkveld en dit is dé uitgelezen mogelijkheid om de praktische kant van BMG te ondekken!

Datum: woensdag 20 november 2013
Locatie: J5-62 (Jan Moen zaal)
Tijd: 16:00-18:00

Aan deze activiteit zitten geen kosten verbonden, alleen dien je je wel aan te melden door een mail te sturen naar:studiecommissie@fbmg.nl !
 

Commissie Clash Update

1 November 2013

De Commissie Clash is in volle gang! De commissies zijn onderling de strijd aan gegaan om zoveel mogelijk punten voor hun commissie binnen te halen. Dit kan bijvoorbeeld door aanwezigheid op andere activiteiten, maar ook door bijvoorbeeld dezelfde kleding te dragen. Meer uitleg over de Commissie Clash vind je hier.

Sommige commissies gaan beter dan andere, maar alles is nog mogelijk! De tussenstand:

Wintersportcommissie 25
EVENT-Commissie 20
Studiereiscommissie 19
Kascommissie 12
Health Business Week Commissie  9
Healthy-Redactie 3
Korte Reis Commissie 3
Studie Commissie 0

Zet 'm op allemaal! Sprokkel die punten binnen en ga aan het einde van het jaar met een mooie 

Boekverkoopperiode 2

29 October 2013

Vanaf vandaag is het alweer mogelijk om je boeken voor de aankomende periode te bestellen! Zorg dat je op tijd je boeken bestelt, zodat je ze op tijd in huis hebt! Daarnaast krijg je op dit moment de hoogste korting op je boeken. De korting op je boeken kan wel oplopen tot 20%!

Je kunt gewoon inloggen in de webshop met eerder gebruikte bestelgegevens! Als je nog niet eerder boeken bij de FBMG hebt besteld, kun je ook nog gewoon lid worden en je boeken met fikse korting bij ons bestellen!

Je kunt de FBMG webshop hier vinden! Of klik links op de homepage op het gele blokje 'boekverkoop'. Als er vragen zijn kun je altijd mailen naar boekverkoop@fbmg.nl.

Wintersport 2014

23 October 2013

Vanaf a.s. maandag 28 oktober 17.00 uur is het mogelijk om je in te schrijven voor de wintersportreis georganiseerd door de FBMG. Dit doe je door je in te schrijven via SIN-Online via deze link.

Let op: Beperkte beschikbaarheid! VOL = VOL & inschrijven = meegaan & betalen!

Hou jij van snelle afdalingen, verse sneeuw en gezellige avonden? Dan is de wintersportreis van de FBMG echt iets voor jou! Van 24 januari tot en met 2 februari 2014 gaat de FBMG op wintersport naar St. Sorlin d’Arves (Frankrijk). Wij bieden jullie de reis, zeven overnachtigen, skipas en verblijf in de accommodatie aan voor €329,-.

Mochten er nog onduidelijkheden zijn over de wintersportreis, dan kun je altijd een mailtje sturen naar wintersport@fbmg.nl of tijdens de openingstijden bellen naar 010-4088570 (vragen naar Wouter). Ook kun je gedurende de openingstijden langskomen in J7-05.

Pré-wintersportactiviteit

21 October 2013

Na de succesvolle FBMG-wintersportreis van vorig jaar, zal er dit studiejaar van 24 januari 2014- 2 februari 2014 eveneens een wintersportreis georganiseerd worden, met als bestemming St. Sorlin d'Arves (Frankrijk). Wij bieden jullie de reis, zeven overnachtigen, skipas en verblijf in de accommodatie aan voor €329,-. De skipas is geldig in het hele gebied waar St. Sorlin d'Arves zich in bevindt (310 km piste!). Binnenkort volgt er meer informatie over het inschrijven voor de wintersportreis van de FBMG!

Ook dit jaar wordt er voorafgaand aan de wintersport een gezellige en sportieve pré-wintersportactiviteit georganiseerd. Deze zal plaatsvinden op donderdag 7 november in De Uithof (Den Haag). We kunnen daar van 18:00 – 21:00u terecht op de piste. De kosten hiervoor bedragen slechts €17,50 inclusief materiaal.

Wij hopen dat jij hierbij aanwezig zal zijn! Dus ben jij geïnteresseerd voor de pré-wintersportactiviteit, schrijf je dan in door te mailen naar wintersport@fbmg.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer.

De pré-wintersportactiviteit staat los van de wintersportreis. Heb je nog vragen over de wintersportreis? Stuur dan een mail naar bovengenoemd adres.

Bijverdienen?

16 October 2013

Wil jij bijverdienen door bijles te geven aan studenten? Geef je dan op als buddy!

Elk blok zullen er bijlessen gegeven worden aan eerste- en tweedejaarsstudenten voor bepaalde vakken. Als jij het vak ruim voldoende behaald hebt, kun je je opgeven als buddy. Als er studenten zijn die interesse hebben in bijles, worden jullie aan elkaar gekoppeld. De student betaalt de buddy een kleine vergoeding voor de bijles. Voor aankomende periode zijn wij opzoek naar studenten die bijles willen geven voor de volgende vakken:

Bachelor 1: Methoden & Technieken 1 (M&T 1), Sociaal Medische Wetenschappen, Organisatiewetenschappen en Bedrijfseconomie van de gezondheidszorg
Bachelor 2: Multivariate Analyse (M&T 3) en Kwantitatief Gezondheidszorgonderzoek (M&T 4)

Vind je het leuk om bijles te geven? Mail dan naar onderwijs@fbmg.nl met het eindcijfer van het betreffende vak waar je bijles in wilt geven, een korte motivatie en je studiejaar. Bij eventuele vragen kun je ook mailen naar bovenstaand adres.

EVENT 1: Mexicaanse borrel

11 October 2013

Op 24 oktober zal de eerste activiteit van de EVENT-Commissie plaatsvinden. In Café Pardoen zal er een Mexicaanse borrel worden georganiseerd waar we onder het genot van Mexicaanse hapjes een gezellige avond gaan beleven. De borrel begint om 20:00 uur. 
Bier & fris: €1,70 / Wijn: €2,50 / Tequila: €3

Kom je Mexico! samen met ons beleven?!
Meld je aan door een mail te sturen naar event@fbmg.nl

Sollicitatie Onderwijsraad

10 October 2013

Wil jij je mening laten horen over de ontwikkelingen binnen het onderwijs? Geef je dan op voor de Onderwijsraad!

De Onderwijsraad is een klankbordgroep voor het iBMG. Hierin nemen ongeveer vier studenten per studiejaar zitting (zowel bachelor, pre-master als masterstudenten). De onderwerpen die zullen worden aangedragen door de faculteit betreffen ontwikkelingen van het verleden, het heden of de toekomst en kunnen betrekking hebben op alle jaren van de studie Beleid & Management Gezondheidszorg. Ook kun je zelf eventuele onderwerpen of feedback aandragen voor de raad. 

De Onderwijsraad zal gemiddeld 3 keer per jaar samenkomen. De vergaderingen zijn opgedeeld in twee uren. In het eerste uur zijn alleen de studenten aanwezig, in het tweede uur zal de Onderwijsdirecteur en/of de beleidsmedewerker Onderwijs aansluiten. 

Heb je interesse in deelname aan de Onderwijsraad? Stuur dan vóór 23 oktober a.s. een email naar onderwijs@fbmg.nl o.v.v. een korte motivatie, je naam, studiejaar en telefoonnummer.

Algemene Ledenvergadering

4 October 2013

Namens het 31ste Bestuur der FBMG, hebben wij de eer en het genoegen u uit te mogen nodigen voor de Algemene Ledenvergadering van de Faculteitsvereniging Beleid en Management Gezondheidszorg. De vergadering zal plaatsvinden op maandag 14 oktober 2013 in zaal C1-02 op de Erasmus Universiteit Rotterdam. De vergadering zal om 19.00 uur beginnen. De agenda voor de vergadering en de overige bescheiden zullen vanaf 7 oktober beschikbaar zijn in de bestuurskamer op kamer J7-05.

Wij hopen u 14 oktober te mogen verwelkomen

Duur van lidmaatschap

20 September 2013

De FBMG organiseert het hele collegejaar door voor alle leden zowel studiegerelateerde als niet-studiegerelateerde activiteiten. Om deel te nemen aan de activiteiten bent u verplicht een FBMG lidmaatschap af te nemen. Ook voor het bestellen van studieboeken met korting bent u verplicht om een lidmaatschap af te nemen. Dit lidmaatschap is geldig gedurende één collegejaar. Het lidmaatschap is te verkrijgen via de FBMG Webshop voor €12,50. 

Bent u in het collegejaar 2012-2013 al lid geweest dan zal 30 september 2013 dit lidmaatschap aflopen. Wilt u dit collegejaar (2013-2014) ook uw boeken kunnen bestellen bij de FBMG en deelnemen aan onze activiteiten dan zult u voor 30 september 2013 opnieuw uw lidmaatschap moeten afsluiten.

Constitutieborrel

15 September 2013

Het 31ste F.T Bestuur der FBMG heeft de eer en het genoegen je uit te mogen nodigen voor het constitutiefeest van het 31ste Bestuur der Faculteitsvereniging Beleid en Management Gezondheidszorg. Het feest zal plaatsvinden op woensdag 18 september aanstaande, vanaf 21:00 uur in Café De Stoep (Oostzeedijk 334, Rotterdam). De toegang voor het feest is gratis.

W-ALV 17 september 2013

10 September 2013

Namens het H.T. 30ste en het F.T. 31ste Bestuur der FBMG, hebben wij de eer en het genoegen u uit te mogen nodigen voor de Wisselings Algemene Ledenvergadering van de Faculteitsvereniging Beleid en Management Gezondheidszorg. De vergadering zal plaatsvinden op dinsdag 17 september 2013 in zaal T3-10 op de Erasmus Universiteit Rotterdam. De vergadering zal om 17:30 uur beginnen. De agenda voor de vergadering en de overige bescheiden zullen vanaf 10 september beschikbaar zijn in de bestuurskamer op kamer J7-05.

Wij hopen u 17 september te mogen verwelkomen.

Schrijf je in voor het eerstjaarsweekend!

8 September 2013

Ben jij dit jaar eerstejaars bachelor BMG-student en wil jij op een gezellige manier kennismaken met je medestudenten? Ga dan mee met de FBMG op het Eerstejaarsweekend van 13 t/m 15 september! Voor slechts €59,00 (inclusief eten, drinken en activiteiten) wordt voor jou een onvergetelijk Eerstejaarsweekend waargemaakt.

Aanmelden kan door het aanmeldformulier op de website (http://www.fbmg.nl/index.php?p=eerstejaarsweekend) te downloaden en te mailen naar kortereis@fbmg.nl, af te geven op de FBMG bestuurskamer (J7-05) of per post te sturen naar het contactadres. Inschrijven kan nog t/m 9 september, dus zorg dat je erbij bent!

Openingsactiviteit

5 September 2013

Geacht lid der FBMG,

Op dinsdag 10 september zal de openingsactiviteit plaatsvinden in Happy Italy (Binnerotte 102). Voor slechts €4,50 kun je kiezen uit verschillende soorten pizza's en pasta's. Ook krijg je er één drankje bij. Het eten zal om 18.00 uur geserveerd worden. Zorg dus dat je op tijd binnen bent.

Na het eten zullen we naborrelen bij Villa Kakelbont (Oude Haven). Waar je voor een gunstige prijs je drankjes kunt scoren:
- Bier / Fris: €1,90
- Wijn: €2,60

Het zal een gezellige avond worden en een goede manier zijn om het jaar te starten met de FBMG.

Bij zijn? Klik op 'Aanwezig' op Facebook en mail je naam naar: activiteiten@fbmg.nl

Tot dan!

Het 31ste F.T. Bestuur der FBMG

Reminder zorgtalent 2013

3 September 2013

Je hebt nog 5 dagen om je in te schrijven voor 'Het zorgtalent 2013 van Nederland' op 27 september. Dit betekent dat dit nu echt je aller laatste kans is om je in te schrijven voor een van de meest interessante evenementen van het jaar.

Tijdens deze dag los je onder begeleiding van consultants van Careffect twee zorggerelateerde casussen op en maak je kans op het winnen van een Traineeship!

Schrijf je snel in op www.hetzorgtalent.nl

Commissie sollicitatie

3 September 2013

Lijkt het je leuk om naast de studie iets te doen voor je medestudenten? Dan zoeken wij jou!

Ook dit collegejaar zijn we weer opzoek naar enthousiaste studenten die graag commissiewerk willen doen bij de FBMG.
Binnen een commissie help je mee om verschillende dingen binnen de FBMG te organiseren. Naast alle gezelligheid dat dit met zich meebrengt, helpt het ook bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Altijd mooi meegenomen! Een commissie binnen de FBMG kost je ongeveer 2 uur in de week. Genoeg tijd over voor je studie of andere dingen.

Hieronder vind je de verschillende commissies waar wij nog mensen voor zoeken:

• EVENT–commissie: Deze commissie organiseert gedurende het hele collegejaar verschillende niet-studiegerelateerde activiteiten voor leden van de FBMG. Hierbij kan gedacht worden aan feestjes, etentjes of uitjes. Voor deze commissie zijn wij op zoek naar: Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Event-manager en Promotor. 

• Healthy-Redactie: Voor de echte schrijvers onder ons is er de Healthy-Redactie. Deze zorgt ervoor dat ons magazine elk trimester vers van de pers bij onze leden op de deurmat ligt. Dit magazine staat dankzij jou als commissielid vol met leuke en interessante artikelen, interviews, columns & updates. Ook deze commissie heeft een aantal functies waarop je kunt solliciteren, namelijk: Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Lay-out.

• Korte Reis Commissie: Deze commissie zal twee korte reizen gaan organiseren dit jaar. Dit zal halverwege dit collegejaar een ledenweekend zijn en aan het begin van collegejaar 2014-2015 het Eerstejaarsweekend. Binnen deze commissie zijn de volgende functies te verdelen. Voorzitter, Secretaris, Penningmeester en Event-manager/Promoter.

• Studie Commissie: De Studie Commissie zal verantwoordelijk zijn voor het organiseren studiegerelateerde activiteiten waaronder excursies, lezingen en de jaarlijkse ouderdag. Binnen deze commissies zijn de volgende functies te verdelen: Voorzitter, Secretaris, Penningmeester en Promotor.

• Studiereiscommissie: Zin om een studietrip te organiseren? Als lid van de Studiereiscommissie zorg je voor een leuke bestemming, vervoer, onderdak, genoeg sponsorgeld en zowel als studiegerelateerde als niet-studiegerelateerde activiteiten tijdens deze reis. De functies binnen deze commissie zijn: Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Acquisiteur, een lid voor de studiegerelateerde activiteiten en een lid voor de niet-studiegerelateerde activiteiten.

• Wintersportcommissie: Deze commissie zal aankomende winter weer een fantastische wintersportreis neerzetten. Binnen deze commissie zijn er de volgende functies beschikbaar: Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Event-manager en Promoter/Acquisiteur.

• Onderwijsraad: Naast de verschillende commissies is er de Onderwijsraad. Hierin nemen studenten uit alle jaren zitting (4 studenten per jaar). De Onderwijsraad zal als klankbordgroep dienen voor het iBMG. Het contact met de iBMG zal plaats vinden via Onderwijsdirecteur Joris van de Klundert en beleidsmedewerker Astrid Buysse. De onderwerpen die zullen worden aangedragen betreffen huidige ontwikkelingen binnen het instituut, maar ook ontwikkelingen die wellicht plaats gaan vinden in de toekomst. De stof die wordt besproken kan betrekking hebben op alle jaren van de studie Beleid en Management Gezondheidszorg.  

Heb je interesse? Schrijf je dan, uiterlijk zondag 15 september 2013, in voor één van onze commissies! Dit kan je doen door zo snel mogelijk je naam, telefoonnummer, jaar, je eerste commissiekeuze, je tweede commissiekeuze en de eventuele functie te mailen naar bestuur@fbmg.nl.

Met vriendelijke groet,

Het 31ste F.T. Bestuur der FBMG

Boekverkoop 1e trimester

22 August 2013

Heb je inmiddels je studieboeken al besteld via de FBMG? Voor slechts €2,50 worden je boeken thuis bezorgd. Je kunt helaas momenteel niet meer kiezen voor het bezorgen bij het instituut. Mocht je dit al wel hebben gedaan, dan vind je hieronder de tijden waartussen je je boeken kan ophalen. Deze tijden zijn afgestemd op de colleges. Kijk even voor jezelf welke tijden het best aansluiten.

Mocht je in de webshop de optie hebben gekozen, waarbij je boeken worden geleverd bij het instituut. Dan kan dit op J-0 ophalen tussen de onderstaande boekverkoop tijden:
- vrijdag 30 augustus van 13.00-14.00 uur
- dinsdag 3 september van 10.00-11.30 uur en tussen 12.30-13.30 uur.
- woensdag 4 september van 10.00-12.00 uur
- vrijdag 6 september van 13.00-14.00 uur


Ben je niet in de gelegenheid zijn om je boeken binnen bovenstaande tijden op te halen op J-0, neem dan contact op met de Commissaris Boekverkoop door een mail te sturen naar boekverkoop@fbmg.nl

Heb je nog geen boeken besteld?
Ga naar de website www.fbmg.nl. Hier klik in het menu op “boekverkoop” en klik in het menu op “FBMG Webshop”. Dan kom je in de FBMG-webshop en kun je eenvoudig je boeken bestellen.

Eerstejaarweekend 2013

22 August 2013

De eindexamens zijn alweer achter de rug, het felbegeerde diploma is inmiddels binnen en dan is het na een lange vakantie tijd voor de beste tijd van je leven: je studententijd in het prachtige Rotterdam!

Om deze tijd goed te laten beginnen wordt voor alle eerstejaars BMG studenten ook dit jaar weer een spetterend Eerstejaarsweekend georganiseerd.

Het spetterende Eerstejaarsweekend vol gezelligheid en plezier is voor jou de kans om de andere eerstejaars studenten te leren kennen! Het hele weekend zal in het teken staan van kennismaking met je medestudenten en het studentenleven. Het weekend zal plaatsvinden op 13, 14 en 15 september 2013. De kosten van het gehele weekend bedragen slechts €59.00! Dit bedrag is inclusief eten, drinken, alle activiteiten en veel gezelligheid! De exacte details zijn uiteraard nog een verrassing.

Heb jij ook zin in een geweldig Eerstejaarsweekend vol gezelligheid? Schrijf je dan nu in door dit formulier in te vullen en te mailen naar kortereis@fbmg.nl! Je kunt je ook inschrijven door het inschrijfformulier compleet ingevuld op te sturen naar het contactadres. Inschrijven is mogelijk tot maandag 9 september dus wees er snel bij, want het Eerstejaarsweekend wil je natuurlijk niet missen!

Boekverkoop trimester 1

20 July 2013

Terwijl je nog volop van de vakantie aan het genieten bent, kun je inmiddels alweer je boeken bestellen via de FBMG.
 

Van zaterdag 20 juli tot en met maandag 9 september kun je je studieboeken bestellen met de hoogste korting via de FBMG. Daarna is het nog steeds mogelijk om te bestellen, maar de korting zal dan geleidelijk afnemen. Je dient echter wel direct een lidmaatschap af te sluiten.
Let wel op dat de boeken die nu in de webshop staan gesorteerd zijn per vak en allen behoren tot trimester 1. Wanneer de tweede boekverkoop van start gaat zal dit tijdig worden aangegeven op de website en de SIN-Online channel.

Hoe bestel je je boeken?
Om je boeken te bestellen ga je naar de website www.fbmg.nl. Hier klik in het menu op “boekverkoop” en klik in het menu op “FBMG Webshop”. Dan kom je in de FBMG-webshop en kun je eenvoudig je boeken bestellen. Mocht je hiervoor meer informatie nodig hebben, klik dan hier. (http://www.bmg.eur.nl/studenten/algemeen/voorzieningen/boekverkoop/  )


Thuisbezorgen?!
Heb je geen zin om met je boeken te sjouwen? Dan kun je via de webshop voor €2,50 je boeken thuis laten bezorgen. Het is ook mogelijk om je boeken op de universiteit op te halen in de startweek en/of op de daarvoor aangegeven momenten. De tijd en plaats wordt later op de FBMG-website en SIN-Online bekend gemaakt.
 

Heb je overige vragen? Raadpleeg dan het kopje HELP in de webshop of stuur een e-mail naar boekverkoop@fbmg.nl.

Uitslag 'Docent van het jaar'-verkiezing 2012-2013

4 July 2013

Vrijdag 28 juni heeft de uitreiking van de ‘Docent van het jaar’- verkiezing 2012-2013 van de FBMG plaatsgevonden. Voor het eerst in de geschiedenis van de verkiezing, waren er dit jaar ook genomineerde vrouwelijke docenten!

De uitslag van de verkiezing is als volgt:
1. Iris Wallenburg
2. Marco Varkevisser
3. Olga Floris
4. Richard van Kleef
5. Kim Putters

Wij willen graag alle genomineerden feliciteren met het behalen van deze prestatie!

 

Docent van het jaar 2012-2013

20 June 2013

Vrijdag 28 juni 2013 is het zover: de ‘Docent van het jaar 2012-2013’ zal bekend gemaakt worden! Ik wil jullie allen van harte uitnodigen bij deze feestelijke bijeenkomst. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens een borrel in de Aad de Roo zaal (J7-43) onder het genot van een hapje en een drankje. De borrel begint om 16.00 uur en het officiële gedeelte zal starten om 16.30 uur.

De genomineerde docenten zijn:

- Iris Wallenburg

- Kim Putters

- Marco Varkevisser

- Richard van Kleef

- Olga Floris

 

Hopelijk tot dan!

HBW sollicitatie

19 June 2013

Ook aankomend collegejaar organiseert de Health Business Week Commissie een week vol met activiteiten om in aanraking te komen met de arbeidsmarkt. Een commissie waar jij deel van uit kunt maken.

Dit jaar was de Health Business Week een groot succes. Na een uitgebreide voorbereiding is de week goed verlopen met een spetterende opening met bekende sprekers, verschillende masterclasses, workshops, bedrijvenpresentaties, een inhousedag en ter afsluiting een luxe bedrijvendiner.

Om de Health Business Week te organiseren zal je in september als commissie van start gaan met het in elkaar zetten van deze week. Om dit te realiseren zal je elke week met de commissie vergaderen. Rondom de Health Business Week zal de werkdruk enigszins toenemen om de puntjes op de i te zetten en er een fantastische week van te maken.

De Health Business Week Commissie bestaat uit de volgende functies die vervuld kunnen worden; Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Promotie & Design, Eventmanager en Acquisitie.

Door deel uit te maken van de Health Business Week zal je veel ervaring opdoen waardoor je jezelf kan ontplooien en ontwikkelen. Zo zal je nauw samenwerken met verschillende FBMG leden en zul je werkzaamheden verrichten die je alleen in een commissie zal ervaren. Daarnaast is de Health Business Week Commissie ook een goede manier om je persoonlijke netwerk uit te breiden.

Zie jij jezelf als een commissielid van de Health Business Week 2013-2014? Solliciteer dan voor 21 juni 2013. Solliciteren kan door een motivatiebrief met hierin je voorkeursfunctie en je CV te sturen naar acquisitie@fbmg.nl . Je zal vervolgens uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de commissie, de verschillende functies of andere zaken met betrekking tot de sollicitaties van de Health Business Week Commissie? Dan kan je mailen naar bovenstaand adres of langs te komen in de bestuurskamer (J7-05) gedurende de openingstijden.

Als student een autoverzekering afsluiten?

19 June 2013

Als student een autoverzekering afsluiten? Independer.nl geef je graag een paar tips: Als jonge student is het lastig om een autoverzekering af te sluiten. Verzekeraars zijn erg terughoudend en je betaalt soms wel twee keer zo veel premie als iemand boven de 30. Maar het is zeker niet onmogelijk. Independer.nl geeft je graag een paar handige tips die jou kunnen helpen bij het afsluiten van een autoverzekering.

Waarom is het als student lastig?

Jongeren veroorzaken vaker een ongeluk veroorzaken dan meer ervaren bestuurders. Dit is gebleken uit onderzoek. Verzekeraars zien dat ook en rekenen jongeren tot risicovolle automobilisten, waardoor zij een hogere premie moeten betalen. Ook heb je nog weinig schadevrije jaren opgebouwd, waardoor de premie hoger is dan iemand die al langer een autoverzekering heeft lopen.

Tip 1. Kies voor een simpele auto

Wil je meteen in een gloednieuwe Mercedes of Porsche rijden? Dan moet je niet vreemd opkijken als je een flinke premie betaalt, zeker als je nog weinig rijervaring hebt. De verzekeraar houdt namelijk ook rekening met de eigenschappen van de auto. Heeft je auto meer vermogen, dan betaal je meer premie. Kostentechnisch gezien is het daarom verstandig om voor een bescheiden, eventueel tweedehands auto te kiezen.

Tip 2. Rijd defensief en verklein de kans op een ongeval

Lekker in je auto scheuren kan soms leuk zijn, maar verhoogt ook de kans op een ongeluk. Nadat je een ongeluk hebt gehad, ga je waarschijnlijk meer premie betalen. Rijd daarom defensief. Dat is veilig voor jou en anderen, goed voor het milieu en houdt de premie van je autoverzekering laag.

Tip 3. Sluit de autoverzekering altijd af op je eigen naam

Het lijkt misschien aantrekkelijk om de autoverzekering op naam van je ouders af te sluiten. Je betaalt dan minder premie doordat je meer schadevrije jaren hebt. Dit is echter verboden. De autoverzekering moet afgesloten zijn op naam van de hoofdbestuurder van de auto. In dit geval ben je dat zelf. Dat wil overigens niet zeggen dat je nooit een ritje mag maken in de auto van je vader of moeder.

Tip 4. Maak een vergelijking voor je autoverzekering op Independer.nl

Wil je er zeker van zijn dat je een goede en voordelige autoverzekering afsluit? Maak dan een vergelijking voor je autoverzekering op Independer.nl. En heb je vragen? Ons team van experts helpt je graag verder bij het maken van de vergelijking.

Slotfeest Summer Splash 18 Juli

13 June 2013

De zomervakantie staat alweer bijna voor de deur. Om de vakantie in te luiden en het jaar goed af te sluiten zal op 18 juli het slotfeest van de FBMG plaatsvinden. Vanaf 22:00 uur barst de Summer Splash party los in Café Plein (Stadhuisplein).  Kom allemaal in je meest knallende neon-outfit. Voor slechts 2,- euro kunnen biertjes en fris gedronken worden. Een wijntje is deze avond slechts 2,50 euro.              

We zien jullie graag allemaal op het slotfeest. Wij hebben er zin in!

Met vriendelijke groet,

De EVENT-Commissie 2012-2013

The party is here,
bij zijn is meemaken! 

Benieuwd naar het werk als consultant?

13 June 2013

Op 27 september 2013 organiseren FBMG, Salus (Amsterdam) en MSV Sante (Maastricht) in samenwerking met zorgconsultancybureau Careffect het  'Zorgtalent 2013 van Nederland' evenement.

Tijdens deze dag werk je in een team van vier andere afgevaardigden van FBMG aan een case die je in het dagelijks leven als consultant ook zou kunnen verwachten. Jullie oplossingen zullen aan het eind van de ochtend gepresenteerd worden aan een vakjury bestaande uit belangrijke zorgbestuurders en managers. De vereniging met de beste ideeën (ideeën) wint hiermee de wisselbokaal! In de middag kan je individueel laten zien wat je in huis hebt! Je werkt zelfstandig een casus uit, die je vervolgens gaat presenteren aan de directie van Careffect. De winnende finalist pakt hiermee de titel 'Zorgtalent 2013 van Nederland' en wint daarmee een Traineeship bij Careffect!

Kortom, lijkt het jou ook interessant om een goed beeld te krijgen met wat voor projecten je dagelijks te maken krijgt als zorgconsultant en bovendien kans te maken op een traineeship bij Careffect? Schrijf je dan nu in via de website! www.careffect.nl/zorgtalent

After-tentamenborrel 21 juni

10 June 2013

Op vrijdag 21 juni om 16.00 uur is het zover, er is weer een after-tentamenborrel in “Café in de Smitse”. Wil jij na je tentamen ook even stoom afblazen met je medestudenten? Kom dan langs voor een welverdiend drankje!
We zien je graag verschijnen!

ronde 2 Docent van het jaar verkiezing

30 May 2013

De uitslagen van de eerste ronde van de ‘Docent van het jaar’ –verkiezing zijn bekend!
Hartelijk dank voor jouw stem.

Door een gelijk aantal stemmen, zijn er dit jaar vijf genomineerde docenten. De vijf genomineerde docenten op alfabetische volgorde zijn:
- Iris Wallenburg
- Kim Putters
- Marco Varkevisser
- Richard van Kleef
- Olga Floris

Vanaf nu kunnen jullie stemmen op een van deze vijf docenten. Je kunt stemmen tot en met zondag 2 juni via de Questionnare: ‘ round 2 Docent van het Jaar verkiezing 2012-2013’ op ‘My page’ van Sin-online. Om je te helpen bij het maken van jouw keuze, staan onderaan dit bericht nog de pomotieteksten foto’s van de docenten.

Veel succes bij het stemmen!

Bezoek eerste kamer

30 May 2013

Zeer voordelig abonnement op BoardRoom ZORG‏

28 May 2013

BoardRoom ZORG biedt de leden van de FBMG een extra voordelig abonnement op het magazine ''BoardRoom ZORG'' (voorheen ZM Magazine) voor slechts €26,50 per jaar. Hiervoor ontvang je acht keer het magazine, elke week een digitale nieuwsbrief en korting op het event op 18 juni. Na dit jaar stopt het abonnement automatisch.

BoardRoom ZORG informeert (aankomend) bestuurders, directeuren en toezichthouders op het gebied van financieel management, personeelsmanagement, technische vraagstukken, kwaliteitsbeleid en veranderingsprocessen in zorgorganisaties. Kortom, een bron van kennis die perfect aansluit bij je opleiding. Kijk voor meer informatie over het blad op: www.boardroomzorg.nl.

Ben jij geïnteresseerd? Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar secretaris@fbmg.nl.
Vermeld in deze e-mail je naam en adresgegevens.
Eventuele vragen over het abonnement kunnen ook naar bovenstaand e-mailadres gestuurd worden.

31ste F.T. Bestuur

25 May 2013

Gisteren is met groot succes de 30ste Dies Natalis van de FBMG gevierd. Tijdens deze Dies werd ook, traditiegetrouw, het F.T. Bestuur bekendgemaakt.

Met trots en vol vertrouwen kunnen wij mededelen dat de volgende leden zijn benoemd tot het 31ste F.T. Bestuur der FBMG:

Voorzitter: Dennis van Putten

Secretaris: Romy Seton

Penningmeester: Sharyl Martina

Commissaris Boekverkoop: Wouter Meijer

Commissaris Onderwijs: Wouter Meijer

Commissaris Activiteiten: Sharyl Martina

Commissaris Acquisitie: Anne-Loes Jonkers

Vice-Voorzitter: Romy Seton

 

Graag willen wij hun feliciteren met hun benoeming tot 31ste  F.T. Bestuur der FBMG en wensen wij hun heel succes met alle voorbereidingen.

EVENT BBQ & Karaokeborrel 4 juni

17 May 2013

Heb jij altijd al eens willen bbq-en met je medestudenten? Schrijf je dan nu in!
Op 4 juni organiseert de EVENT-commissie een bbq aan de kralingse plas met aansluitend de traditionele karaokeborrel. De activiteit begint om 17.00 uur. 
Voor €3,50 heb je een bbq, het vlees, drinken(frisdrank) en salade. Na de bbq zullen we een karaokeborrel houden in Café Oost(Oostplein).

Voor deze activiteit is het verplicht om je vooraf aan te melden i.v.m. het inkopen van materialen.
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar activiteiten@fbmg.nl
Het is mogelijk om je aan te melden tot en met 31 mei 2013.
Indien je je aangemeld hebt en niet op tijd afmeld, worden de kosten in rekening gebracht.   

Mocht je geen interesse hebben voor de bbq, is het uiteraard ook mogelijk om alleen naar de Karaokeborrel te komen. Het entree hiervoor is gratis.

Mocht je nog overige vragen hebben of wil je je inschrijven? Stuur dan een mail naar activiteiten@fbmg.nl

Met vriendelijke groet,
EVENT-commissie

schakel-master borrel 31 mei

16 May 2013

Op vrijdag 31 mei wordt er door de FBMG een Schakel-masterborrel georganiseerd. Tijdens deze borrel kunnen Schakel- en Master studenten met elkaar netwerken en/of ervaringen uitwisselen. De borrel zal plaatsvinden in Cafe In de Smitse vanaf 16.00 uur. Uiteraard is bij deze borrel het 1e drankje op rekening van de FBMG. Deze borrel is uitsluitend bedoeld voor Schakel- en Master studenten die lid zijn bij de FBMG.

Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een mail naar activiteiten@fbmg.nl

Dies Natalis

14 May 2013

Docent van het jaar verkiezing 2012-2013

8 May 2013

Net als de afgelopen 7 jaar wordt ook dit jaar de 'Docent van het jaar'- verkiezing georganiseerd door de FBMG. Deze verkiezing poogt elk jaar om een positieve impuls te geven aan het onderwijs van het iBMG en om studenten hierbij te betrekken.

Hoe werkt de verkiezing?
Vanaf nu tot en met zondag 19 mei kunnen jullie via Sin-online je stem uitbrengen op één docent die colleges geeft voor het iBMG. Op basis van de drie hoogste percentages worden er drie docenten genomineerd voor de titel 'Docent van het Jaar 2012-2013'. In week 22 zal de tweede stemmingsronde plaatsvinden waaruit de winnaar van de 'Docent van het jaar' - verkiezing bekend zal worden. Rond half juni wordt de winnaar bekend gemaakt met een feestelijke bijeenkomst. De exacte datum zal ter zijner tijd bekend worden gemaakt.

De stemlijst is te vinden onder de messages op Sin-online bij questionnaires genaamd 'Docent van het jaar verkiezing 2012-2013'.

Algemene ledenvergadering 13 mei

24 April 2013

Het 30ste Bestuur der FBMG heeft de eer en het genoegen alle leden uit te mogen nodigen voor de Algemene Ledenvergadering van de Faculteitsvereniging Beleid en Management Gezondheidszorg. De vergadering zal op maandag 13 mei 2013 plaatsvinden in zaal T3-10 op de Erasmus Universiteit Rotterdam. De vergadering zal om 19:00 uur beginnen. De agenda voor de vergadering en de benodigde bescheiden zijn vanaf maandag 6 mei af te halen in de bestuurskamer (J7-05). Wij willen u graag attenderen op het feit dat tijdens de Algemene Ledenvergadering een voorstel over de rechten en plichten van donateurs zal worden voorgelegd.
 

Wij hopen jullie 13 mei te mogen ontvangen!

vooraankondiging dies

21 April 2013

Via deze weg willen wij je alvast uitnodigingen voor de Dies Natalis van het 30ste Bestuur der Faculteitsvereniging Beleid en Management Gezondheidszorg. Op 23 mei a.s. zal de
Dies Natalis plaatsvinden. Middels de officiële uitnodiging zullen locatie en tijd bekend worden gemaakt, die je tegen die tijd schriftelijk van ons ontvangt.

Met vriendelijke groet,

Dies Commissie 2012-2013

After-tentamenborrel 26 april

17 April 2013

Op vrijdag 26 april om 16.00 uur is het zover, er is weer een after-tentamenborrel in “Café in de Smitse”. Wil jij na je tentamen ook even stoom afblazen met je medestudenten? Kom dan langs voor een welverdiend drankje!

We zien je graag verschijnen!

Extra boekverkoop Bachelor-1

15 April 2013

Voor de bachelor-1 studenten begint op donderdag 2 mei het vak beleids- en bestuurswetenschappen. De vakcoördinator heeft aangegeven dat hier verplichte literatuur voor nodig is. Het zal gaan om één boek:

Hoogwerf, Herweijer(2008) Overheidsbeleid: een inleiding in de beleidswetenschap.

Dit boek kan je alleen deze week bestellen op www.fbmg.nl , via onze webshop.
Wanneer je het boek hebt besteld is het (na jullie responsiecollege statistiek)op te halen :

maandag 22 april 2013 tussen 15.00-15.30 uur in de bestuurskamer op J7-05.

Mocht je op dit tijdstip je boek niet kunnen ophalen, stuur dan een mail naar boekverkoop@fbmg.nl

Let op! De bestuurskamer is van 29 april tot en met 3 mei gesloten wegens studiereis. Het is deze week niet mogelijk om langs te komen voor je bestelde boek en/of andere vragen.

Zoektocht naar het nieuwe bestuur!

4 April 2013

De zoektocht naar het 31ste Bestuur der FBMG is begonnen!

Heb jij zin in een bijzonder jaar vol leuke activiteiten?
Wil jij je actief inzetten voor je medestudenten?
Ben jij toe aan een uitdaging?


Kortom:Ben jij klaar om een nieuwe weg in te slaan?

Kom dan op woensdag 10 april naar de FBMG Bestuur Interessemiddag en laat je vrijblijvend informeren over de gang van zaken in een bestuursjaar. Hier zal ieder bestuurslid zijn/haar verhaal doen en uitleggen wat ieders functie inhoudt. Stel al je vragen en wees van harte welkom van 15:00-16:00uur of van 17:00-18:00uur in de Aad de Roo Zaal (J7-43). Naderhand is er de mogelijkheid om te borrelen met het 30ste Bestuur der FBMG om zo nog gezellig verder te kletsen.

Schriftelijke sollicitatie voor het 31ste Bestuur der FBMG is mogelijk tot en met maandag 6 mei. Stuur je motivatiebrief en CV naar bestuur@fbmg.nl. Ook voor verdere vragen kun je contact opnemen door een mail te sturen naar bovenstaand adres of langs te komen in de bestuurskamer (J7-05).

Mocht je interesse hebben in een bestuursjaar komt dan op 10 april naar de Bestuur Interessemiddag!

Bezoek oogziekenhuis

4 April 2013

Tuchtcollege

26 March 2013

Event 5: bezoek aan de Efteling

25 March 2013

De EVENT-commissie zal op vrijdag 12 april een  bezoek aan attractiepark de Efteling organiseren met een fixe korting voor de eerste 30 personen. Zij kunnen al deelnemen voor €22,50 p.p. Mochten er daarna meer personen mee willen, dan kunnen zij mee voor de groepskorting van 29,50 p.p.

Wil je je aanmelden of heb je een vraag? Stuur dan een mail naar activiteiten@fbmg.nl 
Je inschrijving is pas definitief wanneer de betaling rond is gemaakt.

De inschrijving vanaf: vrijdag 29 maart om 9.00 uur tot en met maandag 8 april 17.00 uur.

Mocht je nog overige vragen hebben omtrent deze activiteit, spreek gerust de EVENT-commissie aan of stuur een mail naar activiteiten@fbmg.nl

Actueel in beeld afgelast

20 March 2013

Helaas heeft Anne Mulder zich vandaag afgemeld voor het debat wat vanmiddag op de planning staat vanwege een spoeddebat wat deze ochtend ingelast is voor de Tweede Kamer. Op deze korte termijn was het helaas ook niet mogelijk een andere spreker te vragen om het standpunt ‘voor marktwerking’ te kunnen verdedigen. Om deze reden hebben wij besloten dat het debat vanmiddag niet doorgaat. We gaan de mogelijkheid bekijken of we het debat elders in het jaar kunnen laten plaatsvinden.

Vriendelijke groeten,

De Studie Commissie

H-ALV 25 maart 2013

15 March 2013

Namens het 30ste Bestuur der FBMG heb ik de eer en het genoegen u uit te mogen nodigen voor de Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Faculteitsvereniging Beleid en Management Gezondheidszorg. De vergadering zal maandag 25 maart 2013 plaatsvinden in zaal T3-21 op de Erasmus Universiteit Rotterdam. De vergadering zal om 19:00 uur beginnen.

De agenda voor de vergadering en de benodigde bescheiden zijn vanaf maandag 18 maart 2013 af te halen in de bestuurskamer (J7-05). Wij willen u graag attenderen op het feit dat tijdens de Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering een voorstel over de rechten en plichten van donateurs zal worden voorgelegd.

Wij hopen u de 25ste te zien.

Met vriendelijke groet,
Namens het 30ste Bestuur der FBMG,


Madelon Hager
Secretaris

Ledenweekend 2013

8 March 2013

De Korte Reis Commissie organiseert dit jaar het FBMG Ledenweekend. Het Ledenweekend vindt plaats op 5, 6 & 7 april 2013. Vrijdag 5 april zullen we ons vanaf Rotterdam begeven naar Brussel. Op het programma staan onder meer het Brusselse nachtleven en verschillende activiteiten. Dit is natuurlijk ook uitgelezen mogelijkheid om je medestudenten beter te leren kennen. Het Ledenweekend kost €65,-. Dit is inclusief verblijf in een hotel in Brussel, de activiteiten, één diner en de treinreis van Roosendaal naar Brussel en terug.

Vind je het leuk om mee te gaan met dit ‘awesome’ weekend dan kun je je vanaf 14 maart om 18.00 uur inschrijven via Sin-Online. (Let op: inschrijven via Sin-Online verplicht je tot het betalen van het gehele bedrag van het Ledenweekend). Wij hopen jullie allen te mogen verwelkomen op het FBMG Ledenweekend! Voor eventuele informatie kun je altijd een mail sturen naar: kortereis@fbmg.nl

Actueel in Beeld

7 March 2013

Reminder: Boekverkoop trimester 3

26 February 2013

Heb je je boeken nog niet besteld? Dan heb je nu nog een week de tijd om dit in orde te maken. De boekverkoop van trimester 3 is het laatste moment om je boeken te bestellen voor dit studiejaar. Het is daarom handig om alle boeken die je vanaf nu nog nodig hebt, in deze boekverkoop te bestellen.

Je kunt je boeken bestellen via www.fbmg.nl en dan naar boekverkoop àorder your books here.
De webshop zal sluiten op zondag 3 maart om 20.00 uur.

De bestelde boeken kunnen worden opgehaald in week 10 op de begane grond van het J-gebouw(J-0) op de volgende momenten:
- dinsdag 5 maart van 12.00 - 14.00 uur
- woensdag 6 maart van 12.00 - 14.00 uur
- donderdag 7 maart van 12.00 - 14.00 uur
- vrijdag 8 maart van 11.30 - 13.30 uur

*Er is een bekend probleem dat de huisnummer-postcode combinatie niet wordt geaccepteerd door de webshop. Op dit moment zijn we bezig om het probleem te verhelpen. Is dit ook bij jouw het geval? Bestel dan je boeken, zonder je huisnummer in te vullen. Lukt het dan alsnog niet om je boeken te bestellen? Stuur dan een mail naar boekverkoop@fbmg.nl

Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een mail naar boekverkoop@fbmg.nl

Bezoek GGD

26 February 2013

Trimester 3 Boekverkoop

18 February 2013

Vanaf zaterdag 16 februari is de boekverkoop van trimester 3 geopend. Je kunt je boeken voor trimester 3 bestellen via onze website www.fbmg.nl .
Let op! Dit is de laatste boekverkoop van dit studiejaar! Alle boeken die je pas later in het trimester nodig zult hebben, dien je ook in deze boekverkoop te bestellen.Je hebt tot en met zaterdag 2 maart de mogelijkheid om je boeken te bestellen in onze webshop.In week 10 kunnen de boeken worden opgehaald op J-0. Deze openingstijden komen een week voor boekverkoop op onze website en op Sin-Online te staan. Mocht je nog vragen hebben over de boekverkoop? Stuur dan een mail naar boekverkoop@fbmg.nl

Promotiestand HBW

12 February 2013

Vanaf nu staan we gedurende twee weken met de promotiestand voor de Health Business Week in het L-gebouw. Kom dus langs om je in te schrijven, het programmaboek op te halen, vragen te stellen of gewoon voor de gezelligheid

Met vriendelijke groet,

Health Business Week Commissie 2012-2013
Your bridge to create a better career

Dies Commissie gezocht!

8 February 2013

Op 23 mei a.s. zal de FBMG weer een jaar ouder worden. Dit moet uiteraard groots gevierd worden. Om dit te realiseren zijn wij op zoek naar een aantal enthousiaste leden die dit wil organiseren door plaats te nemen in de Dies Commissie. De Dies Commissie zal bestaan uit de volgende functies; Voorzitter, Secretaris, Penningmeester en Promotor.  Ben je geïnteresseerd in deze Commissie geef je dan voor 1 maart door te mailen naar bestuur@fbmg.nl . In de week hierna zullen de sollicitatiegesprekken afgenomen worden.

Reminder Interfacultair Gala

6 February 2013

Volgende week is het dan eindelijk zo ver! Het Interfacultair Gala zal 14 februari plaatsvinden. Vergeet dus niet je kaartjes te kopen! Mail naar bestuur@fbmg.nl voor meer informatie en om kaartjes te bestellen. https://www.facebook.com/events/593039534056452/

Kroegcollege Toezicht in de zorg

24 January 2013

Openingstijden volgende week

24 January 2013

In verband met de FBMG-Wintersport zal de bestuurskamer vanaf maandag 28 januari tot en met vrijdag 1 februari gesloten zijn. Voor vragen en/of opmerkingen blijven wij (beperkt) bereikbaar via bestuur@fbmg.nl .Vanaf maandag 4 februari zijn wij weer geopend volgens reguliere openingstijden.

Boekverkoop Ba 3

22 January 2013

Vanaf 7 februari start de bachelor 3 met een nieuw vak “Veranderen en vernieuwen”. Speciaal voor jullie heeft de FBMG een extra boekverkoop georganiseerd.
Voor het vak Veranderen en vernieuwen wordt de volgende verplichte literatuur gebruikt:

Thomas, Alan Berkeley. 2003. Controversies in management: Issues, debates, answers. 2 ed. London and New York: Routledge.

Deze literatuur kun je van dinsdag 22 januari tot en met zondag 3 februari bestellen in onze webshop (www.fbmg.nl).

De literatuur kan worden opgehaald op 7 februari (na 1e college V&V) tussen 12.30uur en 13.30 uur op J-0.
Mocht je op 7 februari niet in de gelegenheid zijn om je boek op te halen en/of heb je overige vragen, stuur dan een mail naar boekverkoop@fbmg.nl

Extra informatie: de FBMG is van 25 januari tot en met 3 februari 2013 op wintersport. Hierdoor is het mogelijk dat je mail later beantwoord wordt dan normaal.


 

Interfacultair gala 14 februari

21 January 2013

Het Interfacultaire Gala staat weer voor de deur! Op donderdag 14 februari zal het gala in samenwerking met Cedo Nulli (sociale wetenschappen), ED (econometrie) en MAEUR (marketing) plaatsvinden in het Schielandhuis (Museumrestaurant De Pappegay) nabij Blaak

De kosten zijn 35,- euro per persoon (inclusief hapjes & drankjes). Max 2 toegangsbewijzen per FBMG-lid
Er kan contant betaald worden door langs te gaan in de bestuurskamer tijdens de openingstijden of het bedrag kan overgemaakt worden naar 43.52.55.894 tnv FBMG onder vermelding van ‘Gala 2013’ + [naam deelnemer] (en eventuele date). Wanneer je geld wil overmaken, stuur dan ook een mail naar bestuur@fbmg.nl met jouw aanmelding. (betaling is bevestiging van inschrijving)

We hebben een beperkt aantal plaatsen op de gastenlijst tot onze beschikking, dus schrijf je snel in!
Inschrijven is mogelijk tot 12 februari 2013.

Voor meer informatie of vragen: kom naar de bestuurskamer (J7-05) tijdens de openingstijden of mail naar bestuur@fbmg.nl. Kijk ook op Facebookpagina voor verdere details: https://www.facebook.com/events/593039534056452/

Begrafenis Kees van Wijk

16 January 2013

Aanstaande vrijdag 18 januari vindt de begrafenis van dr. (Kees) Van Wijk plaats. Uit respect voor hem en zijn nabestaanden en om iedereen de kans te geven om afscheid van hem te nemen wordt vrijdag 18 januari geen onderwijs gegeven en zal tevens de bestuurskamer van de Faculteitsvereniging BMG gesloten zijn.

Vrijdag 18 januari stond ook een herdenkingsbijeenkomst gepland voor studenten naar aanleiding van het overlijden van Kees. Deze komt nu te vervallen. De familie van Kees stelt het op prijs als er veel mensen aanwezig zijn bij de uitvaart en we willen ook de studenten de kans geven om afscheid te nemen.

Vrijdag 18 januari is er gelegenheid om afscheid te nemen van Kees en om de familie te condoleren van 12.15 tot 13.15 uur in Het Kruispunt, Het Spoor 51 te Houten. Aldaar vangt om 13.30 uur de afscheidsbijeenkomst aan. Aansluitend wordt Kees naar de begraafplaats Oud Wulven gebracht aan de Oud Wulfseweg te Houten. Voor docenten en studenten wordt ook gezamenlijk vervoer geregeld voor wie daarvan gebruik wenst te maken. De bus vertrekt om 11.00 uur. Als je gebruik wilt maken van het gezamenlijk vervoer vragen we je om dit uiterlijk donderdag voor 17.00 uur te laten weten via Sin-Online: http://bmg.sin-online.nl/channel/reserveringen.html?chid=424. [1] De familie heeft gevraagd om niet in het zwart te komen naar de begrafenis maar in kleurige kleding, omdat Kees erg van kleur hield. Ook vinden ze het prettig als iedereen een bloem meeneemt.

Daarnaast is er in het J-gebouw in kamer J6-41 een herdenkingsruimte ingericht met een foto van Kees en een condoleanceregister. De familie wil een afscheid in de stijl van Kees: met een traan, maar zeker ook met een lach. Dus persoonlijke herinneringen, anekdotes e.d. worden zeer op prijs gesteld. Mocht je niet in staat zijn om naar deze ruimte te gaan dan kan je ook een e-mailtje sturen wat vervolgens wordt opgenomen in het condoleanceregister: zoma@bmg.eur.nl

 

Overlijden Kees van Wijk

15 January 2013

Wij hebben bedroefd  en met grote verslagenheid kennisgenomen van het plotselinge overlijden van dr. K.P. (Kees) van Wijk.

Kees was vanaf 2001 werkzaam bij het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij heeft binnen ons instituut diverse functies bekleed. Hij werkte als universitair docent, was een aantal jaren coördinator van de masteropleiding Zorgmanagement en was trekker  van de herziening van het bacheloronderwijs. Daarnaast heeft hij ook veel betekend voor de Faculteitsvereniging BMG.

Kees was een specialist op het gebied van Human Resource Management in de gezondheidszorg. Hij droeg zijn kennis met veel enthousiasme over aan studenten, collega’s en professionals in het veld. Ook buiten zijn vakgebied was Kees zeer actief. Hij zette zich in voor diverse maatschappelijke organisaties.

De FBMG heeft enorme waardering voor alles wat Kees voor het instituut heeft betekend. We verliezen in hem een bijzonder persoon: een betrokken en bevlogen man die met zijn enthousiasme en humor een motivator was voor velen. Bij collega’s en studenten was hij zeer geliefd. Nog vol ambitie is hij veel te vroeg van ons heengegaan.

Vrijdag 18 januari zal de begrafenis plaatsvinden in zijn woonplaats Houten. De familie heeft aangegeven dat het zeer gewaardeerd wordt als ook studenten daarbij aanwezig zijn. Het iBMG biedt daarom de mogelijkheid tot vervoer vanaf de universiteit.

Wij wensen zijn vrouw Loes, dochter Lonneke en zoon Jiri veel sterke toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Event 3 & Healthy lancering

7 January 2013

Nieuwjaarsborrel & HBW bekendmaking

2 January 2013

Geacht lid der FBMG,

2013 is van start gegaan, hopelijk ben je het jaar knallend ingegaan en heb je het jaar goed ingeluid. Maandag 7 januari gaan we het allemaal nog eens dunnetjes overdoen tijdens de Nieuwjaarsborrel. Vanaf 21:00 uur ben je uitgenodigd om het nieuwe jaar te vieren met je medestudenten in Café de Stoep (Oostplein). Om de avond compleet te maken zal om 22:00 uur de bekendmaking van het programma van de Health Business Week plaatsvinden. Welke sprekers zullen zorgen voor een knallende opening? Welke workshops zullen er gegeven worden? Welke bedrijven zullen deelnemen? Dit kom je allemaal te weten tijdens de Nieuwjaarsborrel dus zorg dat je erbij bent. Dit wil je niet missen!

We zien je graag 7 januari,

Met vriendelijke groet,

Health Business Week Commissie 2012-2013
Your bridge to create a better career

Zorgverzekering

21 December 2012

Ben jij student? Dan wil je graag goed verzekerd zijn, maar niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Verzekeraars begrijpen dat. Veel zorgverzekeraars hebben speciale zorgverzekeringen voor jongeren, maar ook voor studenten. Op Independer.nl kun je alle zorgverzekeringen voor studenten vergelijken en vind je snel en gemakkelijk de voordeligste zorgverzekering die bij je past. En dat kan natuurlijk ook een gewone zorgverzekering zijn in plaats van een studenten zorgverzekering. Want een studenten zorgverzekering is niet voor elke student de voordeligste keus.

Speciale zorgverzekeringen voor studenten en jongeren

Eenvoudig en snel je zorgverzekering vergelijken doe je op Independer.nl. Ben je tussen de 18 en 24 jaar dan krijg je als extra vraag of je student bent of niet. Vul je daar ‘ja’ in dan nemen we in het overzicht ook de speciale zorgverzekeringen voor studenten mee.

Bijles trimester 2 (Ba1)

19 December 2012

Geacht lid der FBMG,

Ben jij eerstejaars student en wil jij extra hulp bij de vakken Bedrijfseconomie of Organisatiewetenschappen? Meld je dan aan bij de FBMG voor bijles. Wij zullen je dan koppelen aan een buddy, een ouderejaars student, die je zal ondersteunen bij het vak tegen een kleine vergoeding.

Aanmelden kan via onderwijs@fbmg.nl

Met vriendelijke groet,
Namens het 30ste Bestuur der FBMG

Yvonne van Senten
Commissaris Onderwijs

Nieuwjaarsborrel 7 januari 2013

17 December 2012

Geacht lid der FBMG,

Op maandag 7 januari 2013 is het weer zover, dan vindt de Nieuwjaarsborrel van de FBMG plaats! Na alle kerstdiners en Nieuwjaarsborrels met familie en vrienden, kan je een borrel met je medestudenten gewoonweg niet missenLuid dus samen met je medestudenten het nieuwe jaar in.

De borrel vindt plaats in Café de Stoep vanaf 21.00 uurMaar dit is niet alles; op deze avond wordt het programma van de Health Business Week (HBW), de carrièreweek van de FBMG, bekend gemaakt! De HBW begint op maandag 25 februari tot 1 maart 2013. De commissie is al maanden bezig met de voorbereidingen en kan niet wachten om het programma van  bekend te maken. Kom dus samen met de commissie deze bekendmaking vieren!

De presentatie begint om stipt 22.00 uur, dus zorg ervoor dat je iets eerder binnen bent. Om alvast een tipje van de sluier te geven, kunnen we zeggen dat een aantal grote namen binnen de zorgsector, de opening van de HBW zullen vormgeven. Dit wil je zeker niet missen.

We zien jullie maandag 7 januari!

Met vriendelijke groet,

Health Business Week Commissie 2013

Kerstmarkt 14 december

7 December 2012

Geacht lid der FBMG,

De Korte Reis Commissie heeft zijn eerste activiteit voor jullie klaarliggen. Vrijdag 14 december zullen we om half 9 ’s ochtends verzamelen op Rotterdam Centraal om met een vrolijk uitgedoste groep richting de kerstmarkt van Maastricht te gaan. Na een korte introductie van de kerstmarkt is er een lekkere lunch georganiseerd. Daarna is iedereen weer vrij om zijn of haar eigen plan te trekken. Zo is het mogelijk om te schaatsen, de winkels op te zoeken, echte aardappelkoeken te eten of te genieten van een heerlijke glühwein in één van de vele klassiek uitgedoste kersttenten. Aan het einde van de dag, rond 8 uur ’s avonds, zal de groep weer gezamenlijk richting het station van Maastricht gaan om vervolgens terug te reizen naar Rotterdam.

De dag zal € 7,50 kosten. Vervoerskosten zijn hier niet bij inbegrepen, dus maak gebruik van je weekend/week-OV. Het bedrag kan uiterlijk dinsdag 12 december worden overgemaakt naar de FBMG. Rekeningnummer: 43.52.55.894  t.n.v. FBMG.Vind je het leuk om mee te gaan met deze fantastische dag, dan kun je nu al een mail sturen naar: kortereis@fbmg.nl.

Wij hopen jullie allen te mogen verwelkomen tijdens deze mooie kerstactiviteit!

Met vriendelijke groet,

De Korte Reis Commissie 2012-2013

Reminder studireis Baltische Staten

6 December 2012

Vergeet je niet in te schrijven voor de studiereis!
Mocht je nog een informatiepakket willen, mail dan naar studiereis@fbmg.nl

Details studiereis:

Datum: 27 april t/m 3 mei 2013
Prijs: slechts €399 (inclusief vliegreis, welkomstdiner, accommodatie, studieprogramma en nog veel meer)
Inschrijven: donderdag 13 december 2012
Vanaf 17:00 uur kun je je inschrijven via SIN-Online op dezelfde manier als het inschrijven voor een werkgroep.

After-tentamenborrel

6 December 2012

Het 30ste Bestuur der FBMG wil alle studenten heel veel succes wensen met de tentamens!
Wil je na het tentamen even stoom afblazen en met elkaar het weekend inluiden?
Kom dan op vrijdag 7 december vanaf 16.00 uur naar “Café In de Smitse” waar de FBMG een After-tentamenborrel organiseert.


Met vriendelijke groet,
Het 30ste Bestuur der FBMG

Boek M&T4 binnen

5 December 2012

Geacht lid der FBMG,

Voor de bachelor 2 studenten die het vak M&T4 volgen en daarvoor boeken bij ons hebben besteld, het boek “Theory-based data analysis” is gister binnengekomen!

Dit boek kan worden opgehaald op donderdag 6 december van 13.00-14.00 uur

Ben je op dat moment niet in de gelegenheid om je boek op te halen, of heb je een andere vraag? Stuur dan een email naar boekverkoop@fbmg.nl

Met vriendelijke groet,
Namens het 30ste Bestuur der FBMG

Loes Paalvast
Commissaris Boekverkoop

 

Themafeest 18 december

3 December 2012

Extra boekverkoop

29 November 2012

Geacht lid der FBMG,

Ben jij vergeten om je boeken te bestellen voor trimester 2?
Dan krijg je nu een extra kans om op dinsdag 4 december van 12.00-14.00 uur de boeken die je nodig hebt te “kopen aan de deur” op J-0. Aangezien je de boeken niet vooraf hebt besteld, kunnen wij als FBMG niet garanderen dat je boeken nog in onze voorraad liggen. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Let op! De boeken kunnen alleen worden betaald met een pinpas en je dient je lidmaatschapssticker te tonen.

Deze “verkoop aan de deur” is een uitzondering en wordt ALLEEN dit trimester aangeboden. Zorg voor het volgende trimester dat je je boeken op tijd besteld!!!

Om onze boeken-informatie te kunnen volgen, meld je aan voor de FBMG-CHANNEL.
Deze informatie is ook te vinden op www.fbmg.nl  of onze FBMG Facebook.

Voor overige vragen, kun je een email sturen naar boekverkoop@fbmg.nl

Met vriendelijke groet,
Namens het 30ste Bestuur der FBMG

Loes Paalvast
Commissaris Boekverkoop

Kroegcollege solidariteit in de zorg

27 November 2012

Openingstijden bestuurskamer 29 & 30 november

26 November 2012

Geacht lid der FBMG.

Op donderdag 29 en vrijdag 30 november zijn er gewijzigde openingstijden. De bestuurskamer is op donderdag 29 november geopend van 13:00-15:00 uur. Op vrijdag 30 november is de bestuurskamer van 11:00-12:00 uur geopend. Voor vragen en/of eventuele opmerkingen blijven wij bereikbaar via bestuur@fbmg.nl

Met vriendelijke groet,

Namens het 30ste Bestuur der FBMG

Lisette Nientker
Voorzitter

Studiereis 2013

26 November 2012

Geacht lid der FBMG,

Van 27 april tot 3 mei zullen wij afreizen naar de Baltische Staten voor de jaarlijkse studiereis van de FBMG. Voor slechts €399 kan je met ons mee. Deze prijs is inclusief vliegreis, welkomstdiner, accommodatie (met gratis Wi-Fi en ontbijt) , studieprogramma en nog veel meer. Wil jij dit niet missen stuur dan een email naar studiereis@fbmg.nl voor een informatiepakket. De inschrijving van de studiereis zal plaatsvinden op donderdag 13 december om 17:00 uur via SIN-Online (FBMG Channel).

Met vriendelijke groet,

Studiereiscommissie 2012-2013
Let’s go anywhere

Kerstmarkt

26 November 2012

Geacht lid der FBMG,

De Korte Reis Commissie heeft zijn eerste activiteit voor jullie klaarliggen. Vrijdag 14 december zullen we om half 9 ’s ochtends verzamelen op Rotterdam Centraal om met een vrolijk uitgedoste groep richting de kerstmarkt van Maastricht te gaan. Na een korte introductie van de kerstmarkt is er een lekkere lunch georganiseerd. Daarna is iedereen weer vrij om zijn of haar eigen plan te trekken. Zo is het mogelijk om te schaatsen, de winkels op te zoeken, echte aardappelkoeken te eten of te genieten van een heerlijke glühwein in één van de vele klassiek uitgedoste kersttenten. Aan het einde van de dag, rond 8 uur ’s avonds, zal de groep weer gezamenlijk richting het station van Maastricht gaan om vervolgens terug te reizen naar Rotterdam.

De dag zal € 7,50 kosten. Vervoerskosten zijn hier niet bij inbegrepen, dus maak gebruik van je weekend/week-OV. Het bedrag kan uiterlijk dinsdag 11 december worden overgemaakt naar de FBMG. Rekeningnummer: 43.52.55.894 t.n.v. FBMG (betaling is bevestiging van inschrijving).

Vind je het leuk om mee te gaan met deze fantastische dag, dan kun je nu al een mail sturen naar: kortereis@fbmg.nl. Vanaf maandag 27 november zullen wij ook langskomen bij de colleges, waar je je kunt inschrijven op het inschrijfformulier.

Wij hopen jullie allen te mogen verwelkomen tijdens deze mooie kerstactiviteit!

Met vriendelijke groet,

Korte Reis Commissie 2012-2013
Naar de Sterren!

Update boekverkoop

26 November 2012

Geacht lid der FBMG,

 

Inmiddels is onze bookshop gesloten en kun je geen boeken meer bestellen.

Vanaf morgen kunnen de boeken worden opgehaald in het J-Gebouw op J-0.

 

De openingstijden zijn:

Maandag 26 november van 12.00-14.00 uur

Dinsdag 27 november van 12.00-14.00 uur

Woensdag 28 november van 12.00-14.00 uur

Donderdag 29 november van 12.00-14.00 uur

Vrijdag 30 november van 12.00-14.00 uur

Maandag 3 december van 12.00-14.00 uur

 

Op dit moment zijn bijna alle boeken op tijd bij ons binnen gekomen.

Echter zijn er een aantal boeken die na geleverd worden, maar waarvan op dit moment een gedeelte binnen is, dit zijn:

- European Union Health Law

- International Health Law & Ethics

- Desperately seeking solutions rationing health care

- Theory-based data analysis for the sociale sciences

 

Houd de informatie over de boekverkoop en de status van de boeken die na geleverd worden, in de gaten via SIN-Online en onze website (www.fbmg.nl).

Ben je niet in de gelegenheid om je boeken op te halen tijdens onze openingstijden, of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar boekverkoop@fbmg.nl

 

Met vriendelijke groet,

Namens het 30ste Bestuur der FBMG

 

Loes Paalvast

Commissaris Boekverkoop

Marathon voor het goede doel

26 November 2012

Wil je jouw conditie verbeteren en de strijd aan gaan met andere studieverenigingen? Doe dan nu mee met de Erasmus sponsorloop tijdens de marathon van Rotterdam op 14 april 2013. Je loopt in teams van vier, waarin elk individu de afstand van tien kilometer aflegt. De teams worden samen een bedrag van honderd euro op te halen voor het goede doel 'Playing for Succes'. Dit doel helpt jongeren met een leerachterstand. Voor de lopers van de tien kilometer is daarnaast een verlaagd inschrijftarief van 12,50 euro per loper geregeld, een korting van minimaal vijf euro ten opzichte van het normale tarief. Het is tevens mogelijk om individueel de gehele marathon te lopen tegen een speciaal gereduceerd tarief. Voor meer informatie of inschrijven kan je mailen naar marathon@ese.eur.nl.

aanmelden studieondersteuning eerstejaars

23 November 2012

Geacht lid der FBMG,

Heb jij extra hulp nodig om de laatste punten op de i te zetten zodat je je tentamen haalt? Meld je dan nu aan bij de FBMG. Wij zullen je dan koppelen aan een buddy, een ouderejaars student, die je zal ondersteunen bij het vak, voor een kleine vergoeding. Je kan je aanmelden door te mailen naar onderwijs@fbmg.nl.

Met vriendelijke groet,

Namens het 30ste Bestuur der FBMG

Yvonne van Senten

Commissaris Onderwijs

Openingstijden Boekverkoop week 48

20 November 2012

Geacht lid der FBMG,

Inmiddels is het weer tijd om boeken te bestellen voor trimester 2. Je hebt hiervoor de mogelijkheid tot en met zondag 25 november.

Vanaf maandag 26 november kunnen de boeken worden opgehaald in het J-Gebouw op J-0.
De openingstijden zijn:

Maandag 26 november van 12.00-14.00 uur
Dinsdag 27 november van 12.00-14.00 uur
Woensdag 28 november van 12.00-14.00 uur
Donderdag 29 november van 12.00-14.00 uur
Vrijdag 30 november van 12.00-14.00 uur
Maandag 3 december van 12.00-14.00 uur

Houd de informatie over de boekverkoop en de boekverkooptijden, in de gaten via SIN-Online en onze website (www.fbmg.nl).

Ben je niet tijdens de openingstijden in de gelegenheid om je boeken op te halen? Of wil je meer informatie, stuur dan een email naar boekverkoop@fbmg.nl

Met vriendelijke groet,
Namens het 30ste Bestuur der FBMG

Loes Paalvast
Commissaris Boekverkoop

 

Geef je op als buddy!

12 November 2012

Geacht lid der FBMG,

Wil jij bijverdienen door bijles te geven aan eerstejaarsstudenten? Geef je dan op als buddy!

Elk blok zullen er bijlessen gegeven worden aan eerstejaarsstudenten aan de lopende vakken van het eerste jaar. Als jij het vak ruim voldoende behaald hebt, kun je je opgeven als buddy. Als er eerstejaarsstudenten zijn die interesse hebben in bijles, worden jullie aan elkaar gekoppeld. Voor dit blok zijn wij opzoek naar studenten die bijles willen geven in de vakken Methoden & Technieken 1 of Sociaal Medische Wetenschappen. Voor andere vakken die nog komen dit jaar, kun je je ook al opgeven.

Dus vind je het leuk om bijles te geven? Mail dan naar onderwijs@fbmg.nl met het eindcijfer van het betreffende vak waar je bijles in wilt geven, korte motivatie en je studiejaar. Bij eventuele vragen kun je ook mailen naar bovenstaand adres.

Met vriendelijke groet,
Namens het 30ste Bestuur der FBMG

Yvonne van Senten
Commissaris Onderwijs

13 november bookshop open

12 November 2012

Geacht lid der FBMG,

Vanaf morgen is de webshop geopend en kun je je boeken bestellen voor trimester 2 en blok 3-4 (HEPL/HE). De bookshop kun je vinden via www.fbmg.nl. Je komt hier door te gaan naar boekverkoop en dan op de bookshop te klikken. Je hebt tot 25 november de tijd om je boeken te bestellen. In week 48 kunnen de boeken worden opgehaald op J-0. In week 47 komen de openingstijden op onze website en op SIN-online te staan.

Mocht je nog vragen hebben over de boekverkoop stuur dan een mail naar boekverkoop@fbmg.nl

Met vriendelijke groet,

Namens het 30ste Bestuur der FBMG

Loes Paalvast
Commissaris Boekverkoop

Feedback-box

1 November 2012

Geacht lid der FBMG,

Het eerste trimester is alweer voorbij, waardoor er wellicht op- en aanmerkingen zjn ontstaan met betrekking tot het onderwijs.

Alles wat je kwijt wilt met betrekking tot het onderwijs, kun je sturen via de Feedback-box. Ik kan dan als Commissaris Onderwijs van de FBMG op deze manier helpen met vragen en problemen proberen op te lossen, die te maken hebben met het onderwijs. Ook voor complimenten en tips kunnen jullie contact opnemen. Deze zullen doorgespeeld wordt naar het instituut.

Weerhoud je dus niet om je problemen, vragen, opmerkingen en complimenten over het onderwijs achter te laten in de Feedback-box! De Feedback-box is te vinden op onze website www.fbmg.nl onder het kopje 'Onderwijs'.

Met vriendelijke groet,

Yvonne van Senten
Commissaris Onderwijs van het 30ste Bestuur der FBMG

Wintersport 2013

27 October 2012

 

Met FBMG, de berg af tot aan het café

Houd jij van snelle afdalingen, verse sneeuw en gezellige avonden? Dan is de wintersportreis van de FBMG echt iets voor jou! Van 25 januari 2013 (na het tentamen) tot en met 3 februari 2013 gaat de FBMG op wintersport naar Risoul(Frankrijk). Voor 390,- kun je al mee naar Risoul. Dit is inclusief busreis, accommodatie op basis van half-pension en skipas. Wil je dit niet missen? Stuur dan een mail naar wintersport@fbmg.nl en ontvang jouw informatiepakket.

Sportieve groet,

De Wintersportcommissie 2012-2013

Boekverkoop Bachelor 3

22 October 2012

Beste student,

Vanaf maandag 22 oktober is de bookshop geopend voor bachelor 3. Voor het vak Zorgverzekeringen en Zorgstelsel, is verplichte literatuur nodig. Onder andere de herziene versie van “wetgeving gezondheidszorg” en een nieuw boek “European Union Health Law”

Je kunt de boeken bestellen via www.fbmg.nl, kies in het menu bookshop en klik vervolgens op bachelor 3. Let op! De uiterste besteldatum om de boeken bij ons te bestellen is vrijdag 2 november 2012. Indien je nog geen lidmaatschap hebt voor dit jaar, dien je dit alsnog te doen tijdens het bestellen van de boeken.

Mocht je nog vragen hebben over het bestellen van de boeken, stuur dan een mail naar boekverkoop@fbmg.nl

Met vriendelijke groet,

Loes Paalvast
Commissaris Boekverkoop
30ste Bestuur der FBMG

Openingstijden bestuurskamer 23 oktober

16 October 2012

Beste FBMG-leden,

Op 23 Oktober zijn er gewijzigde openingstijden. De bestuurskamer zal geopend zijn van 11:00-12:00 uur. Voor vragen en/of eventuele opmerkingen blijven wij bereikbaar via bestuur@fbmg.nl.

Met vriendelijke groet,

Het 30ste Bestuur der FBMG,

 

Deadline sollicitaties Onderwijsraad verlengd!

15 October 2012

Beste FBMG’er,

Tot en met vrijdag 19 oktober is het nog mogelijk om te solliciteren voor de Onderwijsraad van de FBMG!

De Onderwijsraad is een klankbordgroep voor het iBMG. Hierin nemen vier studenten per studiejaar zitting (zowel bachelor, schakel als masterstudenten). De onderwerpen die zullen worden aangedragen door de faculteit betreffen ontwikkelingen van het verleden, het heden of de toekomst en kunnen betrekking hebben op alle jaren van de studie Beleid & Management Gezondheidszorg. Ook kun je zelf eventuele onderwerpen aandragen voor de raad.
De Onderwijsraad zal vier keer per jaar samenkomen. De vergaderingen zijn opgedeeld in twee uren. In het eerste uur zijn alleen de studenten aanwezig, in het tweede uur zal de Opleidingsdirecteur aansluiten.

Heb je interesse? Solliciteer dan uiterlijk 19 oktober door te mailen naar onderwijs@fbmg.nl o.v.v. je naam, jaar en telefoonnummer.

Met vriendelijke groet,

Yvonne van Senten
Commissaris Onderwijs

Pre-Wintersportactiviteit

15 October 2012

Om in de stemming te komen voor de wintersport organiseren wij op donderdag 1 november een pre-wintersportactiviteit. We gaan een hele avond skieën of snowboarden in Snowworld (Zoetermeer). We kunnen van 18:00 uur – 22:00 uur op de piste terecht. De kosten voor deze leuke en sportieve avond zullen slechts €25,- bedragen! Dit bedrag is inclusief materiaal.

Ben jij geinteresseerd, stuur dan uiterlijk 29 oktober een mail naar: wintersport@fbmg.nl of geef je op door je in te schrijven tijdens de collegepromoties.

Tot 1 november!

Vriendelijke groet,
De wintersportcommissie

Event 1

15 October 2012

Op donderdag 25 oktober zal de eerste activiteit van de EVENT-Commissie plaatsvinden . Om 19:00 uur gaan we genieten van een heerlijk diner bij de Vrienden Live. Er kan gekozen worden uit drie verschillende gerechten: biefstuk, zalm of een vegetarische lasagne. Dit voor maar slechts 12,50 euro inclusief een drankje. Na dit te hebben gegeten zullen we overgaan tot de borrel. Onder het genot van de nodige drankjes en live muziek kunnen de voetjes van de vloer. Je kan je inschrijven door te mailen naar activiteiten@fbmg.nl, je aan te melden bij het facebook evenement of door je in te schrijven op de inschrijfformulieren die langs komen tijdens de collegepromoties en die in de bestuurskamer hangen. We hopen jullie allemaal te zien de 25ste!

Met vriendelijke groet,

EVENT-Commissie 2012-2013 

Bekrachtigings Algemene Leden Vergadering

9 October 2012

Geacht lid der FBMG,

Namens het 30ste Bestuur der FBMG, hebben wij de eer en het genoegen u uit te mogen nodigen voor de Bekrachtigings Algemene Ledenvergadering van de Faculteitsvereniging Beleid en Management Gezondheidszorg. De vergadering zal plaatsvinden op dinsdag 23 oktober 2012 in zaal T3-17 op de Erasmus Universiteit Rotterdam. De vergadering zal om 19:00 uur beginnen. De agenda voor de vergadering en de overige bescheiden zullen vanaf 16 oktober beschikbaar zijn in de bestuurskamer op kamer J7-05.

Wij hopen u 23 oktober te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,
Namens het 30ste Bestuur der FBMG,


Madelon Hager
Secretaris

 

De sollicitaties voor de Onderwijsraad zijn geopend!

1 October 2012

Beste FBMG’er,

Wil jij je mening laten horen over de ontwikkelingen binnen het onderwijs? Geef je dan op voor de Onderwijsraad!

De Onderwijsraad is een klankbordgroep voor het iBMG. Hierin nemen vier studenten per studiejaar zitting(zowel bachelor als masterstudenten). De onderwerpen die zullen worden aangedragen door de faculteit betreffen ontwikkelingen van het verleden, het heden of de toekomst en kunnen betrekking hebben op alle jaren van de studie Beleid & Management Gezondheidszorg. Ook kun je zelf eventuele onderwerpen aandragen voor de raad.

De Onderwijsraad zal vier keer per jaar samenkomen. De vergaderingen zijn opgedeeld in twee uren. In het eerste uur zijn alleen de studenten aanwezig, in het tweede uur zal de Onderwijsdirecteur aansluiten.

Heb je interesse? Schrijf je dan vóór 15 oktober in, door te mailen naar onderwijs@fbmg.nl  o.v.v. je naam, jaar en telefoonnummer.

Met vriendelijke groet,

Yvonne van Senten

Commissaris Onderwijs

Achmea Huiskamergesprekken

25 September 2012

Beste FBMG’er,

Aanstaande vrijdag 28 september organiseert Achmea huiskamergesprekken met het thema gezondheid!

‘Volgens Nederland’ is een interactief platform dat Nederlanders bijpraat over belangrijke zaken die in onze samenleving leven. Er wordt hierbij gezocht naar oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Aanstaande vrijdag staat het huiskamergesprek gepland over gezondheid!

Er zullen hierbij twee rondes zijn, waar er acht gesprekken worden gevoerd, in vier verschillende huiskamers in de Kerkstraat te Katwijk. De uitgangspunten voor de huiskamergesprekken zijn laagdrempelig, toegankelijk, positief, inhoudelijk en betrokken. De verschillende gesprekken zullen gaan over goede zorg, zorg voor elkaar, vernieuwende zorg of betaalbare zorg. De gasten die het gesprek zullen voeren zijn: Ab Klink, Epke Zonderland, Marc de Hond, Laurent de Vries en Rob Oudkerk. Het programma zal beginnen om 10.30uur en deelname is kosteloos.

Meer informatie over het platform ‘Volgens Nederland’ kun je vinden op de website www.volgensnederland.nl .
Aanmelden kan via de link: http://achnet.mwm2.nl/go.aspx?vp=A2381CF2-EBE3-40C2-9D09-C709D0697569

Met vriendelijke groet,
Yvonne van Senten
Commissaris Onderwijs

Lid of donateur worden

11 September 2012

Uw lidmaatschap van de FBMG zal 30 september aanstaande verlopen. De meeste van jullie zijn reeds lid geworden tijdens de boekverkoop. Mocht u nog geen lid zijn geworden verwijs ik u graag naar de Bookshop op www.fbmg.nl, waar u uw lidmaatschap voor het 30steverenigingsjaar kunt aanvragen.
 

Bent u vorig jaar reeds ‘buitengewoon’ lid geweest of wilt u nu geen lid meer zijn maar toch betrokken blijven bij de FBMG, dan heeft u de mogelijkheid donateur te worden. Kosten voor het donateurschap bedragen minimaal € 12,50 per kalenderjaar. Indien u nu donateur wordt bent u dus in plaats van één jaar donateur anderhalf jaar donateur voor de zelfde prijs.
 

Waarom donateur worden?
 

De FBMG is met ruim 500 leden een grote studievereniging van de Erasmus Universiteit en dat willen we graag zo behouden. Een donateurschap van de FBMG houdt het volgende in: de FBMG organiseert jaarlijks meerdere activiteiten, die voor donateurs van de FBMG gratis of met korting te bezoeken zijn. Ook versturen wij mailingen met interessante vacatures en andere informatie. Daarnaast werken we met meerdere partijen samen, waaronder het iBMG en de aBMG. Als donateur ontvangt u daarnaast het verenigingsblad  en één keer in de vijf jaar de lustrum almanak. Tot slot draagt u als donateur, de vereniging een warm hart toe door middel van een kleine bijdrage!

 

Aanmelden als donateur kan door een e-mail te sturen naar bestuur@fbmg.nl met uw contactgegevens.

Boekverkoop

9 September 2012

Beste FBMG'er,
 

Ook deze week is het nog mogelijk om je boeken op te halen. Dit kan op de volgende momenten:  

10 september 12:00 tot 14:00
11 september 12:00 tot 14:00
12 september 12:00 tot 14:00
13 september 12:00 tot 14:00
14 september 12:00 tot 14:00

Openingsactiviteit 12 September

5 September 2012

Beste FBMG'ers

Het academisch jaar is officieel geopend en de eerste colleges zijn al weer de revue gepasseerd. We gaan weer BACK TO COLLEGE! Het jaar is echter niet begonnen voordat je dit met je medestudenten hebt gevierd. Daarom zal op woensdag 12 september het jaar feestelijk worden geopend door de FBMG.

Om 18:00 uur zijn we welkom bij Happy Italy (Binnerotte 102). Voor maar slechts €3,50 kan je genieten van verschillende pizza's, pasta's en salades. Vervolgens zal vanaf 21:00 uur het themafeest “BACK TO COLLEGE” van start gaan bij Cafe Oost. Wie steelt de show en heeft de meest nerdy or flirty collegeoutfit aan?

Wil jij dit niet missen? Geef je dan snel op door te mailen naar activiteiten@fbmg.nl, je aan te melden via het Facebook evenement of door je in te schrijven op de inschrijfformulieren in de bestuurskamer.

Met vriendelijke groet,

Het 30ste F.T. Bestuur der FBMG

Openingstijden donderdag 6 september

5 September 2012

Beste FBMG-leden,

Morgen zal de bestuurskamer open zijn van 10:00 uur tot 12:00 uur.
Voor vragen en/of eventuele opmerkingen blijven wij bereikbaar via bestuur@fbmg.nl.

Met vriendelijke groet,

Het 29ste Bestuur der FBMG

FBMG weer geopend

3 September 2012

Beste leden,

Vanaf vandaag zijn wij weer volgens de reguliere tijden geopend. Dit betekent dat het mogelijk is om iedere maandag t/m vrijdag tussen 11:00 en 13:00 te bellen of langs te komen in de bestuurskamer op J7-05 .

Buiten deze openingstijden zijn wij ook bereikbaar via het mailadres: bestuur@fbmg.nl

Met vriendelijke groet,

Het 29steBestuur der FBMG

Eerstejaarsweekend 2012 op 14,15,16 september

27 August 2012

Beste eerstejaars student,

Binnenkort zal het academisch jaar weer aanvangen. Voor jullie zal dit een spannende, maar ook zeer leuke periode zijn.

Om deze tijd waarin je veel nieuwe mensen leer kennen, goed te laten beginnen wordt voor alle eerstejaars BMG studenten ook dit jaar weer een spetterend Eerstejaarsweekend georganiseerd door de EVENT-Commissie van de Faculteitsvereniging Beleid en Management Gezondheidszorg.

Het Eerstejaarsweekend is een weekend vol gezelligheid en plezier en is bedoelt om de andere eerstejaars studenten te leren kennen.

Voor meer informatie en het inschrijfformulier klik op de onderstaande link:


Inschrijfformulier ejw 2012

Boeken bestellen trimester 1

13 August 2012

Beste studenten,

 Vanaf vandaag is het mogelijk om je boeken te bestellen via onze bookshop. Deze kun je vinden op http://www.nbs.nl/index.asp?winkel=FBMG. Indien je je boeken voor 1 september besteld kun je je boeken in de week van 3 september tot 7 september ophalen. Wanneer je je boeken 1 september of later besteld kan het zijn dat de boeken niet meer op voorraad zijn en je ze pas een week later op kan halen. Bestel je boeken dus zo snel mogelijk om er zeker van te zijn dat je ze in de week van 3 september op kan halen. Ba1 studenten kunnen wel hun boeken ophalen in de startweek als zij pas in de startweek bestellen.

Let bij het bestellen van je boeken er op dat je alleen boeken besteld die je nodig hebt. Het kan zijn dat er boeken tussen staan die je al in je bezit hebt, omdat je deze nodig had voor een eerder vak. Ook zijn er boeken die voor meerdere vakken worden gebruikt.

Voor derdejaars bachelor studenten, het vak zorgverzekeringen en zorgstelsels zal door jullie gevolgd worden na je minor, maar nog wel in het eerste trimester. Het boek zal dan ook verkocht worden tijdens de eerste boekverkoop.

Van 31 augustus tot en met 7 september kun je je boeken ophalen op de begane grond van het J-gebouw. De openingstijden zijn:
31 augustus 12:00 tot 14:00
3 september 12:00 tot 14:00
4 september 12:00 tot 14:00
5 september 12:00 tot 14:45
6 september 12:00 tot 14:00
7 september 12:00 tot 14:00

Houd, voor meer informatie over de boekverkoop en tijden, SIN-Online en onze website (www.fbmg.nl) in de gaten!
Voor vragen, mail naar boekverkoop@fbmg.nl

Met vriendelijke groet,

Else ter Meulen
Commissaris Boekverkoop
29ste Bestuur der FBMG

Studiejaar 2012-2013

9 August 2012

Beste studenten,

Het einde van de zomer nadert en het volgende academische jaar staat alweer bijna voor de deur. Vandaar dat wij als studievereniging druk bezig zijn met het opzetten van de boekverkoop voor het studiejaar 2012-2013.De procedure zal hetzelfde zijn als vorig jaar. De studieboeken voor het eerste trimester kunnen besteld worden via de FBMG webshop. Deze webshop komt naar aller waarschijnlijkheid in week 33 (13-19 augustus) online. Vanaf dat moment is bestellen mogelijk. Verdere informatie over het bestellen van studieboeken en de ophaalmomenten volgt zo snel mogelijk via de website en SIN-Online.

Lidmaatschap
Voor het bestellen van boeken dien je lid te zijn van de FBMG. Het FBMG-lidmaatschap biedt je vele voordelen, zo krijg je 10% korting op de Nederlandstalige boeken en 15% op Engelstalige. Het is voor niet-leden niet mogelijk boeken bij ons te bestellen en te kopen.

Het lidmaatschap biedt uiteraard meer: je kunt deelnemen aan activiteiten van onze commissies zoals de Health Business Week, het gala, feesten, borrels, etentjes, excursies en de studiereis. Ook kun je zelf deel uitmaken van deze commissies en jezelf op die manier op organisatorisch vlak ontplooien. Daarnaast krijgt elk lid de digitale flitsmail en drie a vier keer per jaar ons verenigingsblad de "Vox Summa".

Het lidmaatschap voor het academische jaar 2012-2013 bedraagt €12,50. Je kunt via de bookshop jouw gegevens invullen en lid worden. Als bewijs van je lidmaatschap krijg je een sticker die je het beste op je collegekaart kunt plakken. Deze sticker kan je afhalen bij de boekverkoop of in de bestuurskamer, J7-05.

Voor verdere vragen over de boekverkoop zijn we te bereiken via boekverkoop@fbmg.nl

Met vriendelijke groet,

Namens het 29ste Bestuur der FBMG.

Zomervakantie

20 June 2012

Beste leden,

In verband met de aanstaande zomervakantie zal de FBMG vanaf maandag 25 juni gesloten zijn. Voor vragen en/of eventuele opmerkingen blijven wij bereikbaar via bestuur@fbmg.nl. Eventuele opmerkingen/klachten rondom onderwijs en tentamens kunnen geplaatst worden in de Feedback-box op
www.fbmg.nl. Vanaf maandag 3 september 2012 zal de bestuurskamer weer geopend zijn.

Alvast een hele fijne zomer!

HBW-commissie 2012-2013 sollicitaties geopend

12 June 2012

De FBMG zoekt enthousiaste commissieleden voor de Health Business Week commissie 2012-2013!

Waarde leden der FBMG,

De Health Business Week commissie organiseert ook volgend studiejaar een week vol met activiteiten die gericht zijn op een carrière na de studie. De nieuwe commissie zal de regie voeren over de complete Health Business Week 2013. Een commissie waar jij deel van uit kunt maken!

Dit jaar was de Health Business Week een groot succes. Na een uitgebreide voorbereiding en een professionele promotie is de week heel goed verlopen met een mooie opening, verschillende masterclasses, bedrijvenpresentaties, trainingen, een luxe bedrijvendiner en twee inhousedagen! Ook viel het op dat de Health Business Week steeds meer begint te leven onder de studenten. Dit bleek voornamelijk uit het grote aantal participerende studenten aan de verschillende activiteiten.

Als commissielid zal je het vlak voor en gedurende de Health Business Week zelf meer werkdruk ervaren dan in de weken ervoor. Gemiddeld wordt er door het jaar heen één keer in de week vergaderd. In sommige weken heb je misschien minder te doen; gedurende andere weken zijn er wat meer taken te vervullen. Na afronding van de Health Business Week zal de werkdruk enigszins afnemen.

Binnen de HBW commissie zijn er verschillende functies die vervuld kunnen worden, te weten: Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Promotie & Design, Eventmanager en Acquisitie!

Lid zijn van een commissie kan je veel opleveren. Deel uitmaken van de Health Business Week commissie wordt beschreven als een ervaring waardoor je jezelf kunt ontplooien en ontwikkelen, je netwerk kunt uitbreiden en aan je CV kunt werken. Daarnaast ben je zeer betrokken bij alle activiteiten van de FBMG waardoor je bovenal veel plezier aan de commissie zal beleven!

Zie jij jezelf als een potentieel lid van de Health Business Week commissie 2012-2013? Stuur dan voor 17 juni 2012 een motivatiebrief met hierin je voorkeursfunctie en je CV naar: acquisitie@fbmg.nl
Wij zullen je vervolgens uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Heb je vragen of wil je informatie over de commissie, de functies of anderen zaken met betrekking tot de sollicitaties voor de Health Business Week commissie? Schroom dan niet een e-mail te sturen naar het bovenstaande e-mailadres.

Met hartelijke groet,

Said Anrar
F.T. Commissaris Acquisitie

Jesper van der Waal
H.T. Commissaris Acquisitie

Comedy Experience 14 juni

6 June 2012

Een oude traditie is weer in het leven geroepen: de Comedy Experience!

Samen met de verenigingen Cedo Nulli, ED en Histartes hebben we het voor elkaar gekregen om een cabaretavond te organiseren met niemand minder dan Daniel Arends & Patrick Laureij.
Deze avond zal plaatsvinden op donderdag 14 juni 2012 in Jazz Cafe Bird Rotterdam.

Dus heb jij zin om een avondje te lachen met je medestudenten?
Koop dan een kaartje voor slechts 5 euro in de bestuurskamer (J7-05).
Houdt er wel rekening mee dat er een beperkt aantal kaarten beschikbaar is, dus wees er snel bij met het kopen!

De deuren voor de voorstelling zullen openen om 20.00 en de show zal starten om 21.00. Wees erbij!

Voordelig ZM Magazine

4 June 2012

Beste FBMG-leden,


ZM Magazine biedt de leden van de FBMG aan een extra voordelig abonnement te nemen vanaf slechts €25,50 per jaar. Je ontvangt dan tien keer het magazine, elke week een digitale nieuwsbrief én je kunt onbeperkt grasduinen in het afgesloten archief van het ZM Magazine. Na dit jaar stopt het abonnement automatisch.

ZM informeert (aankomend) bestuurders, directeuren en toezichthouders op het gebied van financieel management, personeelsmanagement, technische vraagstukken, kwaliteitsbeleid en veranderingsprocessen in zorgorganisaties. Kortom, een bron van kennis die perfect aansluit bij je opleiding. Kijk voor meer informatie over het blad op: www.zmmagazine.nl

Ben jij geïnteresseerd? Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar: secretaris@fbmg.nl
Vermeld in deze e-mail je naam en adresgegevens. Eventuele vragen over het abonnement kunnen ook naar dit e-mailadres gestuurd worden.

Met vriendelijke groet,

Sylvana Bastiaanse
Secretaris van het 29ste Bestuur der FBMG

Actualiteitencollege

2 June 2012

Beste studenten,

Zoals beloofd hierbij extra informatie over het actualiteitencollege aankomende maandag 4 juni.

De rode draad in het verhaal van Dr. H.J. Veeze zal zijn het model van leidinggeven/ besturen en veranderen in een organisatie. Ook zal hij in het kort behandelen wat de chronische ziekte diabetes werkelijk is. Als laatste zal de heer Dr. H.J. Veeze als oprichter van Diabeter spreken over waarom het bedrijf is opgestart en wat hier zoal bij kwam kijken; Locale business case, de maatschappelijke businesscase, EU data.

Ik hoop u allen maandag 4 juni om 16:00 te kunnen ontvangen in J8.

Met vriendelijke groet,

S. Klitsie Commissaris Onderwijs

 

Uitslag Docent van het Jaar-verkiezing

30 May 2012

Na een spannende race is de uitslag van de 'Docent van het jaar'-verkiezing bekend!

De uitkomst is als volgt:

 Nummer 1: Marco Varkevisser
 Nummer 2: Richard van Kleef
 Nummer 3: Wim Labree


 Hartelijk dank voor het stemmen
 

Bekendmaking 30ste F.T. Bestuur der FBMG

24 May 2012

Beste leden,

 Gisteren hebben we met succes de 30ste verjaardag van de FBMG gevierd. Tijdens deze viering werd ook, traditiegetrouw, het F.T. Bestuur bekendgemaakt.

  Met trots en vol vertrouwen kunnen wij mededelen dat de volgende mensen zijn benoemd tot het 30ste F.T. Bestuur der FBMG:

     Voorzitter: Lisette Nientker
     Secretaris: Madelon Hager
     Penningmeester: Frens Verstijnen
     Comm. Boekverkoop: Loes Paalvast
     Comm. Onderwijs: Yvonne van Senten
     Comm. Activiteiten: Lisette Nientker
     Comm. Acquisitie: Said Anrar
     Vice-voorzitter: Madelon Hager

   Graag willen wij hen ook nog feliciteren met hun benoeming en wensen wij ze veel succes met alle voorbereidingen.

 

  

Bezoek Centraal Tuchtcollege

20 May 2012

Beste student,

Donderdag 7 juni gaan we met de FBMG naar Het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg (CTG). Het Centraal Tuchtcollege is in Nederland de hoogste rechter die oordeelt over klachten tegen beroepsbeoefenaren in de individuele gezondheidszorg. Het behandelt alleen beroepszaken voornamelijk tegen beslissingen van de tuchtrechters in eerste aanleg, de Regionale Tuchtcolleges, die gevestigd zijn in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Zwolle en Eindhoven.

De zitting wordt gehouden in het Paleis van Justitie te Den-Haag. Het betreft een arts die in het Regionale Tuchtcollege een sanctie, namelijk een waarschuwing, heeft gekregen wegens het niet voldoen aan de eisen van zorgvuldigheid en vakkundigheid van het advies van de arts. De arts is in beroep gegaan. De zaak wordt op donderdag 7 juni hervat.

Deze studie-relateerde activiteit sluit goed aan bij het vak Gezondheidsrecht. Je kunt zelf ervaren hoe het recht in de praktijk wordt toegepast!

Dus:
Wat? Bezoek aan Centraal Tuchtcollege
Waar? Paleis van Justitie, Prins Clauslaan 60 te Den-Haag
Wanneer? Donderdag 7 juni
Hoelaat? 8.50 uur verzamelen (bij Rotterdam Centraal)
Kosten? Gratis

The spoken language during this activity will be Dutch.

Vind je het leuk om mee te gaan, schrijf je dan in! Dit kan tijdens de promoties in de collegezalen, via facebook, maar ook via de mail: activiteiten@fbmg.nl.

De Event-commissie

WHO’s IN?! 

Gratis Almanak ophalen

16 May 2012

Beste student,

Vele berichten zijn reeds de revue gepasseerd over de nu al befaamde openingsborrel van het VIe lustrum aankomende maandag 21 mei! Een feit over die avond die nog niet bij iedereen in het geheugen staat betreft de uitreiking van de FBMG Lustrum Almanak op dezelfde avond! Elk FBMG lid van de afgelopen 5 jaar kan gratis zijn of haar almanak ophalen tijdens deze vlammende borrel!

Daarom nodigen wij elk lid van de afgelopen 5 jaar uit om naar deze avond te komen en het resultaat van de afgelopen 5 jaar verenigingsleven samen gebonden in ontvangst te nemen.

Wij hopen jullie allemaal maandag te zien!

Met vriendelijke groet,

De Almanak Commissie

Koop nu je kaarten voor het Lustrumeindfeest

15 May 2012

Lustrumsymposium

15 May 2012

Lustrumsymposium
Zoals jullie weten wordt er in de week van 21 mei 2012 een geweldige lustrumweek georganiseerd. Tijdens deze week vieren we het VIe lustrum en het daarmee 30 jarig bestaan van de faculteitsvereniging van BMG. Het thema van het VIe Lustrum is ‘FBMG on fire!’. Eén van de hoogtepunten in deze week is het symposium. Het symposium zal plaatsvinden op dinsdag 22 mei bij Hal 4.1. Adres: Watertorenweg 200 3063 HA Rotterdam. De kosten bedragen slechts 5 euro!

Het symposium zal in het teken staan van een uiterst actueel onderwerp, namelijk ‘Commercie in de zorg’. Het symposium zal worden geopend door Prof. dr. Brouwer, professor Health Economics en prodecaan bij het iBMG. Daarnaast zullen er een drietal sprekers aan het woord komen. Om te beginnen zal Dr. Jeurissen, Clustercoördinator strategie & kennis Ministerie VWS, ingaan het onderzoek naar ‘For-Profit Hospitals’. Vervolgens zal Mr. dr. Plomp, arts UMC Utrecht, tevens farmaceut & jurist ingaan op het de Juridische aspecten van winstuitkering door zorginstellingen. Tot slot zal Ir. Linze Dijkstra, partner Health Innovations, zijn ervaringen uit de praktijk met ons delen.

Na de geheel verzorgde lunch zal het middagprogramma een drietal workshops bevatten.

Workshop 1: Lessons Learned als zelfstandig ondernemer in de zorg
Workshop 2: Organisatieadviseurs in de zorg
Workshop 3: Werken en carrière maken binnen de commerciële gezondheidszorg

Elke workshop duurt vijf kwartier en wordt in twee rondes gegeven, dus er kunnen twee workshops uitgekozen worden van de drie. De dag zal worden afgesloten met een borrel.

Het programma ziet er als volgt uit:
Ochtendprogramma:
10.30 uur Ontvangst met koffie / thee
11.00 uur Opening
11.15 uur Sprekers
12.45 uur Discussie / vragen uit de zaal en afsluiting
13.20 uur Lunch

Middagprogramma:
14.00 uur Workshop ronde 1
15.15 uur Pauze
15.30 uur Workshop ronde 2
17.00 uur Afsluitende borrel en scooter uitreiking studelta
18.00 uur Einde symposium

The symposium, as well as the workshops will be held in Dutch.

Om je in te schrijven voor het symposium kan je langs komen bij onze stand in V van 16 tot 18 mei of bestel een kaartje via onze website www.fbmglustrum.nl. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust naar lustrum@fbmg.nl.

Wij hopen jullie allen de 22e te zien!

Congres Verhalen uit het Erasmus MC

10 May 2012

IN ALLE OPENHEID
 

Ontroerende en inspirerende verhalen uit de zorg

Het Erasmus MC nodigt je uit voor Verhalen uit het Erasmus MC, een
bijzonder congres op naar keuze maandag 4 of woensdag 6 juni. De
patiënt prominent, de professional in the lead, dialoog en verbinden.

Hoe mooi kan het zijn, hoe lastig is het vaak. In alle openheid willen
we onze verhalen met jou delen. Een nieuwe beweging komt op gang.
Deelname is kosteloos. Bovendien ontvang je
een prachtig boek met alle persoonlijke verhalen cadeau. Een beleving
die je niet mag missen.

SCHRIJF NU IN OP www.erasmusmc.nl/verhalen !

 

Dies Natalis 23 mei 2012

9 May 2012

Geacht lid van der FBMG,

Het 29ste bestuur heeft de eer en het genoegen je uit te mogen nodigen voor Dies Natalis van het 29ste Bestuur der Faculteitsvereniging Beleid en Management Gezondheidszorg. Het feest zal plaatsvinden op woensdag 23 mei aanstaande, vanaf 20:30 uur in Vief & Vuig(Kruiskade 26 Rotterdam). De toegang voor het feest is gratis.

Wij hopen je 23 mei te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,
Namens het 29ste Bestuur der FBMG,

Sylvana Bastiaanse
Secretaris
 

Docent van het Jaar verkiezing

29 April 2012

Beste studenten,

Graag herinner ik jullie aan de eerste stemronde voor de 'docent van het jaar'-verkiezing.
Heb je nog niet gestemd op jouw favoriete docent? Doe dat dan zo snel mogelijk via sin-online!
Je kunt nog stemmen tot en met vrijdag 4 mei.

Met vriendelijke groet,

Susanne Klitsie
Commissaris Onderwijs

Solliciteren 30ste Bestuur der FBMG

29 April 2012

Beste leden,

 Het academisch jaar loopt al bijna weer ten einde. Voor ons als 29ste Bestuur der FBMG houdt dat in dat er een einde gaat komen aan een zeer leuke, interessante en leerzame periode in ons leven, namelijk een bestuursjaar.
Heb jij zin om dit zelf ook te ervaren? Dan kun je solliciteren voor het 30ste Bestuur der FBMG.
Laat deze mooie ervaring niet lopen en stuur je sollicitatiebrief en CV voor 7 mei 2012 in naar bestuur@fbmg.nl.

Wij hopen jouw brief te mogen ontvangen en uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

Met bestuurlijke groet,

Het 29ste Bestuur der FBMG

FBMG Gesloten 30/4 - 7/5

27 April 2012

Beste leden,

In verband met de FBMG Studiereis en meivakantie zal de bestuurskamer van maandag 30 april aanstaande tot en met maandag 7 mei gesloten zijn. Voor vragen en/of eventuele opmerkingen blijven wij bereikbaar via bestuur@fbmg.nl. Vanaf dinsdag 8 mei is de bestuurskamer weer geopend volgens reguliere openingstijden.

Met vriendelijke groet,


Sylvana Bastiaanse
 Secretaris van het 29ste Bestuur der FBMG

Schakel-/masterborrel

25 April 2012

Beste Master/Schakel studenten,

Vrijdag 11 mei is het weer zo ver, de tweede schakel/masterborrel van het jaar! Kom gezellig vanaf 16.00 uur een drankje doen in “Café in de Smitse” op de campus van Woudestein. Een goed moment om weer een keer gezellig samen te komen met je medestudenten. Met een gratis consumptie!

Mocht je vragen hebben, mail dan naar activiteiten@fbmg.nl.

Hopelijk tot 11 mei!

Met vriendelijke groet,

Het 29ste Bestuur de FBMG
 

BCF Career Event

16 April 2012

Over 6 weken is het al zover, het BCF Career Event. Graag willen wij jullie erop wijzen dat de actiecodes voor gratis entree geldig zijn tot 1 mei 2012. Dus schrijf je snel in voor dit spetterende evenement van 24 mei 2012. Weet je het nog niet helemaal zeker? Neem dan snel een kijkje op de website: www.bcfcareerevent.nl.

Verder is het mogelijk dat mensen die zich reeds hebben aangemeld een verzoek tot betaling hebben ontvangen. Dit verzoek te betalen kan genegeerd worden indien gebruik is gemaakt van de juiste actiecode. Indien je toch twijfelt of je aanmelding goed is verlopen, mail dan naar lustrum@fbmg.nl .

Tot in de Lustrumweek!

Met lustrale groet,

De VIe  Lustrumcommissie
“ On Fire!”

Aciviteitenblok 4

7 April 2012

Om de avond te beginnen zullen we om 19.00 uur verzamelen in café Sus & Co (Oude Haven). Hier bieden wij jou de mogelijkheid om, voor slechts € 18,50, twee uur lang onbeperkt te drinken en te genieten van een heerlijke maaltijd (vlees, vis of vegetarisch). Dus niet alleen de maaltijd, maar ook de drankjes die je in die tijd drinkt, zijn inbegrepen in de prijs van €18,50! Let op! VOL = VOL.

Nadat de buikjes zijn gevuld en al menige glaasjes diep zijn ingekeken, zullen we ons rond 22.00 uur verplaatsen naar Café De Stoep (Oostplein). Hier zullen we onze borrel voortzetten en zal de Lustrumcommissie eindelijk het programma van het VIe Lustrum bekend maken!

Heb jij zin gekregen om mee te doen met activiteiten blok 4, schrijf je dan in! Dit kan tijdens de promoties in de collegezalen, via facebook, maar ook via de mail: activiteiten@fbmg.nl. Let op! Inschrijven voor het eten kan t/m 17 april!

Wij hopen jullie allemaal te zien op 19 april!

 

Eventcommissie 2011-2012

“Who’s in?!”

Zoektocht 30ste Bestuur der FBMG

27 March 2012

Beste leden,

De zoektocht naar het 30steBestuur der FBMG is begonnen!

 Heb jij zin in een bijzonder jaar vol borrels, feestjes en leuke activiteiten?
 Wil jij je actief inzetten voor je medestudenten?
Ben jij stressbestendig?

 Kortom: Heb jij zin in een heftig bestuursjaar?

 Kom dan maandag 2 april naar de FBMG Recruitment Day en laat je vrijblijvend informeren over de gang van zaken in een bestuursjaar. Hier zal ieder bestuurslid ook zijn/haar verhaal doen en uitleggen wat/zijn haar functie inhoudt. Stel al je vragen en wees van harte welkom van 15:00 – 16:00 uur of van 17:00 – 18:00 uur in de Aad de Roo zaal op J7. Naderhand is er de mogelijkheid om te dineren met het 29steBestuur en nog gezellig verder te kletsen.

Schriftelijke sollicitatie is mogelijk tot en met maandag 7 mei. Stuur je motivatiebrief en CV naar: bestuur@fbmg.nl

Voor verdere vragen kun je contact opnemen door een mail te sturen naar: bestuur@fbmg.nlof langs te komen in de bestuurskamer (J7-05).

We zien jullie graag op 2 april!


Met heftige groeten,

Het 29steBestuur der FBMG

FBMG gesloten 26/3

25 March 2012

Beste leden,

In verband met het bezoek aan de KNMG zal de bestuurskamer maandag 26 maart aanstaande gesloten zijn. Voor vragen en/of eventuele opmerkingen blijven wij bereikbaar via bestuur@fbmg.nl. Vanaf dinsdag 27 maart is de bestuurskamer weer geopend volgens reguliere openingstijden.

Met vriendelijke groet,
Sylvana Bastiaanse
Secretaris van het 29ste Bestuur der FBMG
 

FBMG Ledenweekend Antwerpen

20 March 2012

Dit jaar zal voor het eerst een Ledenweekend gehouden worden voor studenten die lid zijn van de FBMG! Het weekend zal plaatsvinden van vrijdag 13 tot en met zondag 15 april 2012 in het centrum van Antwerpen

Wil je je eerstejaarsweekend opnieuw en beter beleven? 
Ga je niet mee naar Marokko maar wil je toch een BMG-vakantie? 
Ga je wel mee naar Marokko maar is dit niet genoeg? 
Wil je het tentamen essay van V&V snel vergeten? 

Dan heb je voor slecht 60 euro een weekend vol gezelligheid die niemand mag missen!

De inschrijvingen zullen plaatsvinden op dezelfde manier zoals je je inschrijft voor de werkgroepen. Dit zal dus gebeuren op SIN-Online. Hier staat onder het kopje FBMG: Inschrijving Ledenweekend FBMG / Registration Membersweekend FBMG. 

Deze groep zal online gaan op Donderdag 22 maart om 17:00 uur. De inschrijving is al aangemaakt, dus je kunt kijken of je hem al ziet staan!(LET OP: Er staat nu dat de inschrijving 23 maart opengaat. Dit is om ervoor te zorgen dat het om 17:00 uur opengaat en niet om 08:30 uur. Wij zullen er zelf voor zorgen dat de werkgroep daadwerkelijk op woensdag 22 maart 17:00 uur opengaat).

Als je ingeschreven bent voor het ledenweekend via Sin-online dien je een e-mail te sturen naar activiteiten@fbmg.nl. Vermeld hierbij je naam, studentnummer, telefoonnummer en emailadres en dat je ingeschreven bent. Je dient een betaling te doen van €60 euro, die moet worden overgemaakt op het rekeningnummer 435255894 ten name van FBMG Rotterdam met als onderwerp “Ledenweekend 2012 Antwerpen + je naam”.

Daarnaast moet je in week 14 het inschrijfformulier invullen in de bestuurskamer. Dit kan de hele week tijdens openingstijden in de bestuurskamer J7-05. Bij de inschrijving dien je een kopie van je zorgverzekeringpasje en ID-kaart/paspoort mee te nemen. 

Wanneer je het inschrijfformulier niet in week 14 hebt ingevuld, kan je helaas niet
deelnemen aan het ledenweekend en zullen wij de eerste op de reservelijst de mogelijkheid geven om mee te gaan.

Als het je niet gelukt is om op tijd in te schrijven, dien je zo snel mogelijk een e-mail te sturen naar activiteiten@fbmg.nl zodat je op de reservelijst komt te staan. Vermeld je naam, studentnummer, telefoonnummer en e-mailadres.

Inschrijven kan tot uiterlijk 29 maart 2012 en let op: beperkt aantal plaatsen! Wil je meer informatie mail dan naaractiviteiten@fbmg.nl. Wij hopen jullie allemaal te zien op het eerste ledenweekend van de FBMG!

Boekverkoop trimester 3

20 March 2012

Het bestellen van de boeken is mogelijk tot 18 maart 2012 (22.00 uur). Bestellen is mogelijk via www.fbmg.nlHet ophalen van de boeken is mogelijk van vrijdag 16 maart tot en met vrijdag 23 maart. De openingstijden zijn:

  • Vrijdag 16 maart: 13:00-14:00
  • Maandag 19 maart: 11:00-13:30
  • Dinsdag 20 maart: 11:00-13:30
  • Woensdag 21 maart: 11:00-13:00
  • Donderdag 22 maart: 11:00-13:00
  • Vrijdag 23 maart: 11:00-13:00

De boekverkoop vindt plaats op de begane grond van het J- gebouw (J0). Vergeet je studentenkaart niet mee te nemen bij het ophalen van de boeken!

En nog voor de zekerheid, “Problemen” die zich voor kunnen doen:

  • Wat is de bevestiging van je bestellingna het bestellen en betalen van je boeken krijg je via de email een overzicht met de bestelde boeken.
  • Hoe kom je te weten wat aanvullende literatuur is: op www.fbmg.nl kun je onder het kopje ‘Boekverkoop’ de literatuurlijsten vinden. In deze lijsten staat aangegeven wat literatuur aanvullendis.
  • Je hebt alleen contributie besteld en betaaldkom wel naar de boekverkoop om een FBMG-stickerte halen (als bewijs van lidmaatschap)!

Bezoek NZa

12 March 2012

Beste student,

 

10 april aanstaande heb jij de mogelijkheid om met de FBMG een kijkje te nemen bij de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit).De NZa maakt en bewaakt zorgmarkten. Daarnaast is de NZa een onafhankelijke toezichthouder in de zorg. Zij stellen regels, budgetten en tarieven vast voor dat deel van de zorg dat is gereguleerd en stelt condities voor marktwerking vast. We zijn als FBMG welkom op het kantoor van de NZa dat is gevestigd in Utrecht. Het bezoek zal in de ochtend van 10 april plaatsvinden van 9.15 uur tot ongeveer 13.00 uur.

 

Het programma zal er als volgt uitzien:

9.15-9.30        Ontvangst

9.30                 Welkom en presentatie over de NZa (met ruimte voor vragen)

10.00               Uitwerken casus in groepen

11.00               Presentatie van de groepen

12.00               Evaluatie

12.30               Lunch

13.00               Afronding

 

Samenvattend:

Wat?               Bezoek aan de NZa

Waar?             Newtonlaan 1-41 Utrecht

Wanneer?       10 april

Hoe laat?        9.15 uur

Kosten?          Gratis

 

Vind je het leuk om mee te gaan, schrijf je dan in! Dit kan tijdens de promoties in de collegezalen, via facebook, maar ook via de mail: activiteiten@fbmg.nl. Let op! Inschrijven kan tot en met 1 april.

 

Bezoek KNMG

4 March 2012

Beste student,

26 maart aanstaande heb jij de mogelijkheid om met de FBMG een kijkje te nemen in de beleidsarena van de KNMG (Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst).

De KNMG maakt zich sinds de oprichting in 1849 sterk voor de kwaliteit van de beroepsuitoefening en de volksgezondheid. De federatie richt zich op dossiers die de verschillende beroepsverenigingen overstijgen. De kerntaken van de KNMG zijn Beleid & Advies, Opleiding & Registratie en Mediazaken. Daarnaast coördineren ze de activiteiten die door de federatiepartners en de KNMG gezamenlijk ondernomen worden.

We zijn als FBMG welkom op het landelijk hoofdbureau van de KNMG welke gevestigd is in Domus Medica te Utrecht. Tijdens het bezoek zullen onder andere de directeur Beleid en Advies en drie beleidsadviseurs een presentatie geven en zal er een gratis lunch worden aangeboden. Het bezoek zal in de ochtend van 26 maart plaatsvinden van 11.00 uur tot ongeveer 14.00 uur.

Samenvattend:

Wat?               Bezoek aan de KNMG

Waar?             Domus Medica (Mercatorlaan 1200, Utrecht)

Wanneer?       26 maart

Hoe laat?        11.00 verzamelen

Kosten?          Gratis

Vind je het leuk om mee te gaan, schrijf je dan in! Dit kan tijdens de promoties in de collegezalen, via facebook, maar ook via de mail: activiteiten@fbmg.nl. Let op! Inschrijven kan tot en met 22 maart.

Activiteitenblok 3

6 February 2012

Lieve FBMG-ers,

 Het is weer tijd voor het volgende activiteitenblok! Deze zal plaatsvinden op 14 februari. Hartstikke gezellig om Valentijnsdag met al je vrienden te vieren!

 FBMG Lasergamen (17.45 – 19.00)
Om het activiteitenblok te openen gaan we lasergamen bij Lasergamen Rotterdam tegenover de euromast. Speel je eigen Cupido en schiet je (potentiële) geliefde neer! Voor slecht € 5,00 kan je al meedoen. Het is te bereiken met de metro, uitstappen bij Coolhaven. LET OP! Vergeet je college kaart niet mee te nemen en aanmelden = betalen!

FBMG Etentje VIP (19.30-21.30)
Natuurlijk doen we ook aan romantiek. We gaan eten bij Very Italian Pizza. Voor slechts €7,50 zal er een pizza/pasta buffet (inclusief drankje!) worden aangeboden. Het adres van VIP is Blaak 31, uitstappen bij Station Blaak.

FBMG Feestje Café Plein (21.30 – 01.00)
Om de avond helemaal studentikoos af te sluiten hebben we een natuurlijk een feestje. Het feestje zal plaatsvinden in Café Plein. Dus wil je nog een date scoren, ga mee naar Café Plein (Stadhuisplein)!

Heb jij zin gekregen om mee te doen met activiteitenblok 3, schrijf je dan in! Dit kan tijdens de promoties in de collegezalen, via facebook, maar ook via de mail: activiteiten@fbmg.nl. Kun je bijvoorbeeld niet mee met het lasergamen, dan kun je je ook alleen voor het etentje en feestje inschrijven. Per onderdeel inschrijven is dus mogelijk! Let op! Inschrijven voor het Lasergamen kan t/m 9 februari, inschrijven voor de andere activiteiten kan tot en met 13 februari.

We hopen je 14 februari te zien!

Met feestelijke groet,
 

De Event-commissie

WHO’s IN?!

Studystore hemmink Q-Talent abmg