1 2 3
Maandag t/m donderdag
11:00 - 13:00 uur

Vrijdag
12:00 - 14:00 uur
linkedin Twitter sin
HBW FBMG Lustrum

Vakantie!

23 June 2015

Voor bijna iedereen zit dit studiejaar er weer op. Sommigen zullen nog herkansingen moeten maken, anderen nog de laatste dingen doen aan hun scriptie, maar de zomervakantie is in ieder geval in zicht. Ook voor het bestuur is het bijna vakantie. We zijn nog druk bezig met de laatste bestuurlijke dingen afronden en ook onze laatste toetsen maken. Daarom zal de bestuurskamer vanaf vandaag ook dicht zijn. Natuurlijk blijft het wel mogelijk om ons te bereiken. Dit kan via bestuur@fbmg.nl of door te bellen naar 010-4088570.

Wij wensen iedereen een hele fijne, en hopelijk warme, zomer toe!

Met vriendelijke groeten,

Het 32ste bestuur der FBMG

Handige tips voor jou als student!

5 June 2015

3 handige bespaartips voor studenten

Tijdens je studententijd is het vaak oppassen op wat je uitgeeft. Je hebt immers maar weinig te besteden, maar wilt toch leuke dingen blijven doen. Het blijft voor studenten daardoor altijd een "struggle" om rond te komen en toch deel te nemen aan het studentenleven met leuke feesten en activiteiten. We hebben hieronder 3 belangrijke bespaartips uitgelicht die vrijwel iedere student helpt om geld over te houden. Uiteraard zijn er nog tientallen meer, maar de onderstaande tips hebben sorteren vaak het grootste effect:

Houdt een goede administratie bij en controleer je rechten

Iedereen in Nederland is verplicht belastingaangifte te doen. Studenten wonen vaak voor het eerst op zichzelf en daarbij komen verschillende plichten bij kijken. Een daarvan is de belastingaangifte die voor 1 april moet worden ingediend. Doe je dit niet dan riskeer je een boete van honderden euro's. Bovendien is de belastingaangifte vaak al vooraf ingevuld waardoor het dikwijls heel eenvoudig wordt gemaakt. Vaak blijken studenten bij hun bijbaantjes al direct belasting te betalen, maar is het inkomen dusdanig laag, dat er daardoor teveel belasting wordt betaald. Door de belastingaangifte goed na te lopen kan je geld terugvragen. Dat kan oplopen tot meer dan € 1000!

Ook val je als student, ouder dan 18 jaar, niet meer binnen de zorgverzekering van je ouders. Je zult dan zelf een zorgverzekeraar moeten uitkiezen en overstappen op een zorgverzekering die het beste bij je past. Dit kan een moeilijke keuze zijn daar alle opties, maar er zijn verschillende sites die je hierbij helpen, zoals deze link. Goed vergelijken en overstappen op de goedkoopste kan je een paart tientjes per maand opleveren. Denk ook aan de zorgtoeslag! Deze bedraagt in 2015 maximaal €72 per maand. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat bijna 15% van de studenten deze vergeet aan te vragen terwijl ze hier wel recht op hebben!

Woon je op jezelf? Controleer je energielasten

Veel studenten gaan voor het eerst het huis uit en op kamers wonen. Daarbij komen verschillende zaken kijken. Natuurlijk speelt de huur daarbij een grote rol. Sommige verhuurders bieden kamers/ woonruimte aan inclusief gas, water en licht en bij andere moet je zelf je energieleverancier kiezen. Wanneer je niet inclusief elektriciteit en gas huurt, dan heb je zelf de vrijheid om zelf een energiecontract bij een energiemaatschappij af te sluiten. In een grote meerderheid van de gevallen blijven nieuwe huurders bij dezelfde energieleverancier; uit angst of uit gemakzucht. Hier is echter geen reden toe. Het overstappen van energieleverancier is een administratieve wijziging. Je zult dus nooit zonder stroom komen te zitten, maar door te kiezen voor een goedkope energieleverancier via deze link kan je wel fors besparen. Een gemiddelde huishouden (bestaat uit 2,2 personen) kan circa € 200 per jaar besparen met uitschieters tot € 700. Dat is voor jezelf op een kamer of andere woonruimte toch snel € 100 of meer. Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier is bovendien binnen 5 minuten geregeld. De daadwerkelijk  switch vindt dan binnen enkel e weken plaats.

Naast gas, water en licht geldt dit natuurlijk ook voor andere abonnementen, zoals internet, telefonie en televisie, maar ook tijdschriften, kranten en je sportabonnement. Wie vergelijkt en voor de goedkoopste gaat kan aan het einde van de rit een leuk centje overhouden om te spenderen aan leuke dingen.

Waar doe jij boodschappen en met wie eet je?

Het lijkt misschien een beetje overdreven, maar een kritisch blik naar de supermarkten leert dat er veel prijsverschillen bestaan. Supermarkten als Aldi of Lidl hebben producten voor een lage prijs, maar de kwaliteit van de producten is veelal gewoon goed. Wil je toch liever blijven shoppen bij je A-supermarkt? Kijk dan naar aanbiedingen en huismerken. Een besparing van € 10 per week, wat makkelijk mogelijk is wanneer je nu alleen nog bij de A-supermarkt koopt is een bedrag van € 500 per jaar!

Daarnaast is het verstandig om niet enkel voor jezelf boodschappen te doen en te koken. Grote porties zijn verhoudingsgewijs namelijk goedkoper, dan inkopen doen voor één persoon. Bovendien is de kans dan groot dat je eten weggooit, dat is erg zonde. Gezamenlijk eten bespaart je ook tijd door te rouleren in de boodschappen en het koken. Tot slot is het natuurlijk een stuk gezelliger.

33ste F.T. Bestuur der FBMG is bekend!

29 May 2015

Na een geweldige avond, presenteren wij met veel trots het 33ste F.T. Bestuur der FBMG:

Voorzitter - Feya Bijleveld 
Secretaris - Marinika van Herk
Penningmeester & Commissaris Boekverkoop - Lianne Labeur
Commissaris Onderwijs- Ankie Kuiper
Commissaris Activiteiten - Donna Grobben 
Commissaris Acquisitie & Vice-Voorzitter- Pim van Wingerden

Graag willen wij hen feliciteren en wensen wij hen een fantastisch jaar toe!

Inhousedag PinkRoccade healthcare

19 May 2015

Op 29 mei organiseert PinkRoccade Healthcare speciaal voor jullie een Inhousedag op hun kantoor in Apeldoorn! Tijdens deze dag kunnen jullie eens kijken hoe het er bij een groot bedrijf als PinkRoccade aan toe gaat, hoe ze werken en wat ze nu precies allemaal doen. Het programma zal ingevuld worden met een korte inleiding over PinkRoccade zelf, waarna we een casus zullen gaan behandelen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar bestuur@fbmg.nl onder vermelding van Inhousedag PinkRoccade.

Wanneer: 29 mei, 11.00 - 15.00 uur

Waar: Kantoor in Apeldoorn

Deelname is kosteloos. 

Zorg in ontwikkeling

11 May 2015

Kom naar de grootste Studiecommissie-activiteit van het jaar: Actueel in Beeld met als thema Zorg in ontwikkeling! Tijdens Zorg in ontwikkeling, een interessant en interactief debat zoals je het kent van De Wereld Draait Door, worden de ontwikkelingen in de zorg door zeer interessante sprekers belicht!

Aanmelden ; studiecommissie@fbmg.nl
Ook vragen waarop je graag antwoord zou willen zien en zelfbedachte interessante stellingen voor het debat kun je naar dit e-mailadres sturen!

Q-Talent abmg pinkroccadezorg Studystore hemmink